0
Kofta kebab med spidskåls-bulgur & kotacreme med pesto

Kofta kebab med spidskåls-bulgur & kotacreme med pesto

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bulgur
1 min.
Bulgur:

Kog bulgur i rigeligt, saltet vand i 2-3 min. Kom den i en sigte, og lad den dryppe af, mens den køler let ned.

basilikum pestoKotacitron
3 min.
Kotacreme med pesto

Smuldr kotaen, og kom den i en blender sammen med pesto. Kør den til en lind creme, og smag til med lidt sort peber, citronskal og lidt -saft (gem resten af citronen til senere).

spidskål
10 min.
Spidskål:

Fjern de yderste blade på kålet, og snit det, så fint du kan, gerne på et mandolinjern. Skyl og afdryp kålet. Drys med lidt salt, som knuges godt ind i kålet. Lad det salte i 5 min.

citron
15 min.
Citrondressing:
Rør al resten af saften fra citronen med samme mængde sukker (eller honning), som der er saft. Rør derefter med samme mængde olivenolie, som der er citron/sukkerlage. Her kan det godt betale sig at bruge den bedste olie, du har! 
bulgurcitronspidskålbredbladet persille
20 min.
Spidskåls-bulgur:

Knug kålet fri for væde, og vend det letsaltede kål, bulgur og dressing sammen. Smag til med salt og peber. Skyl og pluk persillen, og hak den groft. Vend den med kålet (gem ca. 1/3 af persillen til kødet).

hakket oksekødzittauerløghvidløg
25 min.
Köfta:

Rør kødet sejt med salt, lidt sukker samt Kofta kebabmixet.

Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Tilsæt det til kødet sammen med det sidste hakkede persille.

Form små ovale ”deller” (3 pr. person), og stik evt. en bambuspind i hver köfta.

Pensl med olie, og grill eller steg köftaerne. Når de er sprøde, gyldne og gennemstegte, er de klar. Krydr med salt og peber under stegningen.

35 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Kofta kebab krydderi indeholder:

Spidskommen 30%, Korianderfrø 20%, allehånde 10%, kanel 10%, sort peber 10%, Cayenne 5%, ingefær 5%, tørret hvidløg 5% og tørret persille 5%

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?