Kog bulgur i rigeligt, saltet vand i 2-3 min. Kom den i en sigte, og lad den dryppe af, mens den køler let ned.
Smuldr kotaen, og kom den i en blender sammen med pesto. Kør den til en lind creme, og smag til med lidt sort peber, citronskal og lidt -saft (gem resten af citronen til senere).
Fjern de yderste blade på kålet, og snit det, så fint du kan, gerne på et mandolinjern. Skyl og afdryp kålet. Drys med lidt salt, som knuges godt ind i kålet. Lad det salte i 5 min.
Knug kålet fri for væde, og vend det letsaltede kål, bulgur og dressing sammen. Smag til med salt og peber. Skyl og pluk persillen, og hak den groft. Vend den med kålet (gem ca. 1/3 af persillen til kødet).
Rør kødet sejt med salt, lidt sukker samt Kofta kebabmixet.
Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Tilsæt det til kødet sammen med det sidste hakkede persille.
Form små ovale ”deller” (3 pr. person), og stik evt. en bambuspind i hver köfta.
Pensl med olie, og grill eller steg köftaerne. Når de er sprøde, gyldne og gennemstegte, er de klar. Krydr med salt og peber under stegningen.
Som vist på billedet.
Kofta kebab krydderi indeholder:
Spidskommen 30%, Korianderfrø 20%, allehånde 10%, kanel 10%, sort peber 10%, Cayenne 5%, ingefær 5%, tørret hvidløg 5% og tørret persille 5%
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kundekommentarer ()