0
Kofta kebabs med stegte ris og feta
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Gluten, Mælk

Fremgangsmåde

Kofta kebab: Rør kødet sejt med lidt salt og halvdelen af krydderimixet samt halvdelen af raspen. Skyl, pluk og hak persillen - tilsæt halvdelen til farsen. Steg en lille prøvedelle og smag på den - justér evt. smagen med ekstra salt og peber. Form små ovale deller på ca. 50-60 g pr stk. og vend dem i rasp - tryk raspen let ind i kødet. Steg koftaerne i rigeligt neutral olie. Når de er sprøde, gyldne og gennemstegt kommes de på en pind og serveres straks.

Stegte ris:

Til 2 personer: Bring 3,5 dl vand og 1 tsk. salt i kog i en gryde med låg.

Til 4 personer: Bring 7 dl vand og 2 tsk. salt i kog i en gryde med låg.

Når vandet koger tilsættes risene og du skruer ned til lav varme. Lad risene koge under låg i 12 min. Tag dem af varmen og lad dem trække 10-15 min. Skil dem med en gaffel, så de er løse. Steg i en gryde/pande med stor overflade revet blomkål og fint skårede gulerødder sammen med den sidste halvdel af kofta-krydderierne. Tilsæt de kogte ris og steg igennem til de begynder at tage farve. Tilsæt til sidst lidt hakket persille og vend rundt (gem lidt til anretningen)

Anretning: Som vist på billedet - smuldr fetaen henover retten lige før servering og drys med det sidste persille.

* Kofta kebabmix fra ASA indeholder: Spidskommen 35 %, Korianderfrø 25%, allehånde 10%, kanel 10% Sort peber 10% cayenne 5% ingefær 5%

Bonusinfo

Kofta kebabmix indeholder:

Spidskommen 30%, Korianderfrø 20%, allehånde 10%, kanel 10%, sort peber 10%, Cayenne 5%, ingefær 5%, tørret hvidløg 5% og tørret persille 5%

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?