Man kan finde variationer af Kofta hele vejen fra Indien over mellemøsten og over til Grækenland. Kofta er altid lavet af en form for hakket kød, og man kan variere tilbehøret, som man har lyst.
Her i en græsk version, hvor man lægger kød og fyld ovenpå pitabrødene, istedet for indeni. Man kan selvfølgelig også fylde pitaerne på traditionel vis, hvis man vil.
Kødet æltes sammen med mezze-krydderiet, og der formes to "pølser" pr. person. Pensl pølserne med olie, og lad dem hvile, til de skal steges.
Agurken skylles og deles på langs, og snittes i tynde skiver.
Dilden skylles, og snittes fint.
1/4 - 1/2 fed hvidløg pr. person snittes fint eller presses i en hvidløgspresser.
Agurk, dild, hvidløg og yoghurt røres sammen i en skål.
Tilsæt omkring 1-2 spsk olivenolie pr. person sammen med en smule salt, peber og evt. et lille nip sukker og chili.
Rør det hele grundigt sammen, og lad dressingen stå og hvile, til I skal spise.
Salaten skylles, slynges tør, og anrettes på et fad for sig selv.
Koftaerne steges, enten på grillen eller på en pande, til de lige er gennemstegte. Det er bedst at give dem meget høj varme i kort tid, og så efterfølgende lade dem hvile et par min. til de er gennemstegte, så de ikke bliver tørre.
Anret på et fad, og hold dem lune.
Pitabrødene lunes enten i en brødrister eller allerbedst pakket ind i et fugtigt viskestykke i mikroovnen.
Pita, kofta, salat og dressing anrettes i skåle og fade, og sættes på bordet. Alle samler selv deres kofta: Først tager man et pitabrød og lægger hele salatblade ovenpå, så kødet og til sidst topper man op med dild-agurkerne.
Servér evt. en god chili-sauce til.
*velbekomme*
Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.
Ingredienser:
Kundekommentarer ()