0

Kogte krabbekløer med 2 slags asparges, smilende æg og chilimayonnaise

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Mayonnaise: Rens den friske chili og snit den i helt fine tern. Rør mayonnaise (gerne en god), chilitern og stødt chili sammen, smag til med citronsaft, salt og peber og stil det køligt frem til servering.

Krabbekløer: Kom 2 l vand i en gryde, tilsæt 2 skiver citron, peberkorn, laurbær og salt og kog lagen op. Læg krabbekløerne i og kog 15-20 min. afhængig af størrelse. Sluk for varmen og lad kløerne trække ved eftervarme i yderligere 15 min. Giv hver klo et ”gok” med en hammer eller lignende, så de er nemmere at ”gå til” ved bordet.

Tilbehør: Bræk den træede ende af de grønne asparges. Skræl forsigtigt de hvide asparges fra lige under ”blomsten” og ned til roden og bræk efterfølgende den træede ende af. Kog begge slags netop møre i letsaltet vand, 3-6 min. alt efter størrelse og dryp dem godt af. Kog æggene smilende (7-8 min.), pil dem forsigtigt og halver dem. Halver også cherrytomaterne og skyl salaterne. Anret det hele på et stort fladt fad med mayonnaisen i midten og kløerne i en skål ved siden af.

Server med masser af godt brød og et glas hvidvin til.

Kommentarer og forslag til opskriften