0

Kogte krabbekløer med basilikumcreme og majs-tomatsalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Basilikumcreme: Bland mayonnaise og creme fraiche og smag til med honning, salt og peber. Hak basilikumbladene fint, bland dem i cremen og stil den på køl indtil servering.

Krabbekløer: Kom 2 l vand i en gryde, tilsæt korianderfrø, peberkorn, laurbærblade og salt og kog lagen op. Læg krabbekløerne i og kog 15-20 min. alt efter størrelse. Sluk for varmen og lad kløerne trække ved eftervarme i yderligere 15 min.

Majs-tomatsalat: Rens majskolberne for blade og tråde. Skær kernerne af kolben med en skarp kniv, overhæld dem med kogende vand og lad dem trække 5 min. Skær tomaterne i fine tern, snit forårsløget i tynde skiver og hak hvidløgsfeddet fint. Kom det i en skål og klip purløg fint henover. Dræn majsene, rør dem i salaten sammen med olie, citronsaft, salt og peber og smag til.

Server krabbekløerne med basilikumcremen, majs-tomatsalaten, godt brød og fx små (forkogte) kartofler omviklet med bacon og sprødbagt i ovnen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.