Basilikumcreme: Bland mayonnaise og creme fraiche og smag til med honning, salt og peber. Hak basilikumbladene fint, bland dem i cremen og stil den på køl indtil servering.
Krabbekløer: Kom 2 l vand i en gryde, tilsæt korianderfrø, peberkorn, laurbærblade og salt og kog lagen op. Læg krabbekløerne i og kog 15-20 min. alt efter størrelse. Sluk for varmen og lad kløerne trække ved eftervarme i yderligere 15 min.
Majs-tomatsalat: Rens majskolberne for blade og tråde. Skær kernerne af kolben med en skarp kniv, overhæld dem med kogende vand og lad dem trække 5 min. Skær tomaterne i fine tern, snit forårsløget i tynde skiver og hak hvidløgsfeddet fint. Kom det i en skål og klip purløg fint henover. Dræn majsene, rør dem i salaten sammen med olie, citronsaft, salt og peber og smag til.
Server krabbekløerne med basilikumcremen, majs-tomatsalaten, godt brød og fx små (forkogte) kartofler omviklet med bacon og sprødbagt i ovnen.
Kommentarer og forslag til opskriften