Kom kløerne i rigeligt kogende vand, der er tilsat godt med salt og lidt sukker samt evt. lidt dild. Store klør koges i ca. 20 min. og mindre klør i ca. 15 min. Sluk for blusset og lad dem hvile i vandet i endnu 15 min.
Huskokken viser hvordan du koger og klargør krabberne:
Knus skallen på krabbekløerne (se video ovenover) let med bagsiden af en stor metalske, fx en suppeøse.
Så er kløerne klar til, at man let kan fjerne den ituslåede skal, og med en krabbegaffel (hummergaffel) kan pille kødet ud.
Kom den knuste is, der måtte være tilbage i kassen, som krabberne ankom i, på et stort passende dybt fad. Anret de tre slags lækre skaldyr på isen, og pynt med plukket dild og lime & citronbåde.
Server med dine yndlings dressinger - her går vi all in med både dilddressing, aïoli & cocktaildressing - mindre kan gøre det! Men husk at serverer godt brød - gerne et surdejs, dertil.
Og hey et glas kølig riesling med lidt restsødme er altså heller ikke tosset hertil!
Kommentarer og forslag til opskriften