0
Kogte porrer med sennepsmarinade, sorghum og hasselnødder

Kogte porrer med sennepsmarinade, sorghum og hasselnødder

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

sorghum
1 min.
Sorghum

Kom et par skefulde god olivenolie i en gryde, og varm den op til medium varme. Kom sorghum i, og rist dem et par minutter, til de er gyldne. Skru ned for gryden, og dæk med koldt vand. Tilsæt lidt salt, og lad sorghum simre under låg i ca. 15 min., til de er møre. Kom sorghum i en sigte, og lad dem dryppe af.

porresennepcitron
3 min.
Porrer

Skyl porrerne, og skær dem i stykker på ca. 2-3 cm. Kom dem op i en gryde med lidt vand og et godt skud salt, og damp porrerne helt møre under låg i 4-5 min.

Pisk en marinade af sennep, citronsaft og lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.

skalotteløgfarmhouse cheddarglaskålhasselnødder
10 min.
Grønt

Skræl glaskålet, og skær det i små tern.

Skræl skalotteløg, og hak det super fint med en skarp kniv.

Hak hasselnødderne groft

Riv osten på den grove side af et råkostjern.

30 min.
Anretning

Dræn de dampede porrer grundigt for vand. Vend dem med sennepsmarinaden, skalotteløg og hakkede nødder.

Anret sorghum i en dyb tallerken med kogte porrer ovenpå - sørg for at få al marinaden med.

Slut af med at drysse ost og glaskål over retten.

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?