0
Kokos-daal med ising/rødspætte og raita
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødløgrøde linserlimekokosmælkdaalkrydderi
1 min.
Daal

Ovnen tændes på 180 grader.

Rødløgene pilles.
To trediedele af rødløgene deles i halve og snittes i meget fine splitter.
Den sidste trediedel skæres i meget små tern og hældes over i en skål, der også kan rumme tomater og agurk senere.

Rødløgs-splitterne steges stille i smør i en gryde, til de er bløde. Tilsæt linserne og daal-krydderiet sammen med et godt skud friskkværnet peber. Lad stege med et minuts tid, til det begynder at dufte.  

Riv 1/3 af limeskrællen ned i gryden.

Kokosmælken hældes på linserne sammen med så meget vand, at det står 3-4 cm over linserne.

Lad linserne simre ved svag varme og under jævnlig omrøring i 15-20 min., til de er møre. Hvis linserne begynder at blive tørre, tilsættes mere vand undervejs. Konsistensen skal være som en tynd havregrød.

isingfiletlime
15 min.
Fisk

Fisken krydres med salt og et lille nip sukker. Riv en lille smule limeskræl over fisken, og rul den sammen fra halen og op.

Placer fisken i et ildfast fad, og dryp lidt god olie over. Bag den under folie i ovnen, til den lige bliver lidt fast og begynder at flage, når man stikker en gaffel i den.  -Det tager omkring 5-10 min.

agurktomateryoghurt 3,5 %
25 min.
Raita

Agurken skylles, flækkes på langs, og kernerne skrabes ud med en teske.
Skær agurken i små tern, og kom dem over i skålen til det finthakkede rødløg.

Tomaterne deles i kvarte, og kernerne klemmes forsigtigt ud. Skær tomaterne i små tern, og kom dem over i skålen.

Tilsæt yoghurt til grøntsagerne, og rør dem sammen. Smag til med en smule salt og peber, og lad det stå og hvile, til I skal spise.

30 min.
Anretning

Daal'en smages til med salt, peber, samt evt. god chiliolie og anrettes i dybe tallerkener.
Fisken lægges ovenpå daalen, og der toppes op med raitaen.

Limefrugterne deles i både og gives til at dryppe over retten sammen med evt. god chilisauce.

~Velbekomme ~

 

 

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?