Man kan med fordel starte med at tilsætte lidt krydderpasta til retten, og så smage den til med resten til sidst.
At marinere kødet i natron og maizena gør ekstra mørt og lækkert, men det kan sagtens undlades, hvis man ikke lige har de to ingredienser i køkkenet.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt risene over at koge efter anvisningen på pakken.
Læg kødet ned i en frysepose eller i en skål, hvis du ønsker det marineret, sammen med:
1 tsk. maizena, 1 spsk. vand,1/4 tsk. salt, 1/4 tsk. peber og 1 knivspids natron pr. person.
Vil du ikke have marineret kødet, vendes det blot med salt og peber.
Pil løg og skær dem i tynde skiver på langs. Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette stykker. Skær tomaterne i store chunks,- omkring 3x3 cm.
Forsteg kødet i olie på en stor, hed pande. Giv den max. gas på varmen, og lad kødet få lidt farve. Pas på med ikke at give det for meget, så det bliver tørt. Tag kødet fra panden, og hold det lunt under låg.
Steg løgene ved middel varme på panden til de bliver gennemsigtige.
Hæld gulerødderne ned til løgene, og skru lidt op for varmen.
Tilsæt tomatpuré, tikkacurry ( måske skal du ikke bruge det hele ) og tomater. Hæld til sidst kokosmælken på. Lad stå og simre uden låg til gulerødderne er møre, og saucen kogt lidt ind.
Hæld oksestrimlerne ned i saucen, og lad dem varme igennem.
Servér risene sammen med kødet.
Kundekommentarer ()