0

Kokosfriterede torsketunger på nudelsalat med mango og sukkerærter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Salat: Kom ægnudlerne i en skål, overhæld dem med kogende vand og lad dem trække til de er møre. Befri mangoen for skal og sten og skær kødet i små tern. Snit sukkerærterne i skrå stykker og forårsløgene i tynde skiver. Vend nudler, mango, ærter og forårsløg sammen. Riv skallen af limen og pres saften ned i en skål. Kom 4 spsk. olie, honning, fiskesauce, ingefær og finthakkede koriander ved og pisk godt. Smag til med salt og peber og vend dressingen i salaten. Anret på et fladt fad og drys evt. med ristede sesamfrø.

Tunger: Kom godt med olie (ca. 5 cm) i en kasserolle og lad det varme op på middelhøjt blus. Kom 50 g mel, maizena, sukker og kokosmælk i en skål, pisk det til en glat masse og rør æggeblommerne i. Rør lidt salt og peber i de sidste 20 g mel og vend torsketungerne heri. Dyp de pudrede tunger i kokosdejen og direkte over i den nu rigtigt varme olie – steg til de er flot gyldenbrune og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Anret tungerne ovenpå salaten og server straks med blandet grøn salat og godt brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften