Nulstil dit kodeord



×
×
Kokosris med ristede svampe og glaskål vendt i tamari

Kokosris med ristede svampe og glaskål vendt i tamari

Opskriften er udviklet af:

Peter Nøhr Christensen
GoGreenKassen
  • Hovedingrediens:
    Grøntsager
  • Sæson:
    Sommer
  • Tilberedningstid:
    25 minutter
  • Opskriftstype:
    -
  • Brugerbedømmelser:
    4 stjerner
    4
    1
    1

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • 1 min.
    Kokosris

    Skyl risene i en sigte. Kom dem op i en gryde og tilsæt kokosmælken, et skud salt og 1 dl vand. Bring det hele i kog og skru herefter ned på laveste blus. Lad risene dampe under låg i ca. 5-7 minutter og sluk så for gryden og lad dem trække færdig. Hold gerne lidt øje med risene - de kan nemmere sætte sig i bunden, når man koger i kokosmælk. Tilsæt i så fald en smule vand.

  • 5 min.
    Glaskål

    Skræl glaskålene grundigt med en kartoffelskræller. Skær dem i tern på ca. 1x1 cm. 

    Hak korianderen groft med en kniv. Vend koriander, glaskål, tamarisovs og sesamfrø sammen i en skål. Smag det hele til med fintrevet limeskal og masser af limesaft. Bemærk, hvis du laver mad til 2 skal du ikke nødvendigvis bruge alt tamari og alle sesamfrø - smag dig frem.

  • 15 min.
    Svampe

    Børst evt. jord af svampene. Skær dem i tykke skiver med en kniv. Steg svampene ved høj varme på en pande i en smule olie. Lad dem tage godt med farve og krydr med salt og friskkværnet peber

  • 20 min.
    Anretning

    Smag risene til en ekstra gang med salt og anret dem i bunden af en dyb tallerken. Kom de marinerede glaskål ovenpå og slut af med de stegte svampe.

    Velbekomme!

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
  • Opskriften har været en del af GoGreenKassen.
    Prøv GoGreenKassen
  • Kokosris

    Skyl risene i en sigte. Kom dem op i en gryde og tilsæt kokosmælken, et skud salt og 1 dl vand. Bring det hele i kog og skru herefter ned på laveste blus. Lad risene dampe under låg i ca. 5-7 minutter og sluk så for gryden og lad dem trække færdig. Hold gerne lidt øje med risene - de kan nemmere sætte sig i bunden, når man koger i kokosmælk. Tilsæt i så fald en smule vand.

  • Glaskål

    Skræl glaskålene grundigt med en kartoffelskræller. Skær dem i tern på ca. 1x1 cm. 

    Hak korianderen groft med en kniv. Vend koriander, glaskål, tamarisovs og sesamfrø sammen i en skål. Smag det hele til med fintrevet limeskal og masser af limesaft. Bemærk, hvis du laver mad til 2 skal du ikke nødvendigvis bruge alt tamari og alle sesamfrø - smag dig frem.

  • Svampe

    Børst evt. jord af svampene. Skær dem i tykke skiver med en kniv. Steg svampene ved høj varme på en pande i en smule olie. Lad dem tage godt med farve og krydr med salt og friskkværnet peber

  • Anretning

    Smag risene til en ekstra gang med salt og anret dem i bunden af en dyb tallerken. Kom de marinerede glaskål ovenpå og slut af med de stegte svampe.

    Velbekomme!

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
  • Opskriften har været en del af GoGreenKassen.
    Prøv GoGreenKassen
Udskriv

Hvad med også at prøve?

Gæste & weekend menu

Nu gør vi det nemlig muligt at nyde en gourmet restaurant oplevelse hjemme ved dit eget spisebord! Vores huskok har udarbejdet en udsøgt 3 retters men...

Pris fra
598,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Koldrøget Fanø Laks

Original Fanø Laks er en prisbelønnet og ganske særlig specialitet, som har modtaget Børsens Fødevarepris for "Sublim smag og råvarekvalitet".

Pris fra
189,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med sæsonens spændende råvarer og gode madoplevelser.

Kundekommentarer

Din bedømmelse