0
Kokosris med ristede svampe og glaskål vendt i tamari

Kokosris med ristede svampe og glaskål vendt i tamari

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Soya, Nødder, Sesam

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris
1 min.
Kokosris

Skyl risene i en sigte. Kom dem op i en gryde og tilsæt kokosmælken, et skud salt og 1 dl vand. Bring det hele i kog og skru herefter ned på laveste blus. Lad risene dampe under låg i ca. 5-7 minutter og sluk så for gryden og lad dem trække færdig. Hold gerne lidt øje med risene - de kan nemmere sætte sig i bunden, når man koger i kokosmælk. Tilsæt i så fald en smule vand.

glaskåltamari/soyasesamfrøkorianderlime
5 min.
Glaskål

Skræl glaskålene grundigt med en kartoffelskræller. Skær dem i tern på ca. 1x1 cm. 

Hak korianderen groft med en kniv. Vend koriander, glaskål, tamarisovs og sesamfrø sammen i en skål. Smag det hele til med fintrevet limeskal og masser af limesaft. Bemærk, hvis du laver mad til 2 skal du ikke nødvendigvis bruge alt tamari og alle sesamfrø - smag dig frem.

blandede svampe
15 min.
Svampe

Børst evt. jord af svampene. Skær dem i tykke skiver med en kniv. Steg svampene ved høj varme på en pande i en smule olie. Lad dem tage godt med farve og krydr med salt og friskkværnet peber

20 min.
Anretning

Smag risene til en ekstra gang med salt og anret dem i bunden af en dyb tallerken. Kom de marinerede glaskål ovenpå og slut af med de stegte svampe.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?