Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Start med at skrubbe kartoflerne, du behøver ikke at skrælle dem. Skær kartoflerne i grove tern. Vend dem med lidt olivenolie og salt. Bag dem på en bageplade i 20-25 min., til de er møre og har taget farve.
Skræl ingefær og hvidløg. Snit begge dele i tynde strimler.
Varm en kasserolle op ved mellem varme. Tilsæt en skefuld smør eller et godt skud olivenolie. Sauter ingefær og hvidløg et par minutter, uden at de tager farve.
Kom risene op i kasserollen, og vend godt rundt. Tilsæt kokosmælken, ca. 1/2 dl vand per kuvert og et skud salt. Lad risene simre stille og roligt under låg i ca. 15 min., og lad dem derefter trække i ca. 5 min.
Kom currypasten op i en lille skål. Tilsæt lidt olivenolie, og pisk den ud til en lind curryolie.
Halvér salaten på langs, og skyl den imellem bladene. Dryp den grundigt af.
Varm en stor pande op ved højeste varme, og tilsæt en smule olivenolie. Steg salaten hårdt på skærefladen et minut eller to. Tag salaten af panden, og vend den med curryolien, godt med limesaft, fintrevet limeskal og lidt salt.
Hak peanutsene, og drys dem over salaten.
Anret risene i bunden af en dyb tallerken med stegt salat og søde kartofler ovenpå.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()