0
Koldrøget FanøLaks med avokado, æg, karse og lagret parmigiano reggiano

Koldrøget FanøLaks med avokado, æg, karse og lagret parmigiano reggiano

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Æg

Fremgangsmåde

Røget laks: Skær laksen fra skindet ved at køre en skarp smal kniv langs skindsiden - skær ikke helt ind til skindet men lad gerne 1-2 mm sidde på skindet. Skær lodrette skiver af laksen i 4-5 mm tykke skiver.

Æg: Kog æggene smilende (7 minutter) og afkøl dem let. Pil og del i kvarte.

Avokado: Skær avokadoerne over i 2 og fjern sten og skal. Skær i grove skiver, vend med lidt citronsaft og drys med salt og sort peber.

Rødløg: Pil løget og skær det i ultratynde skiver på en mandolin - kom dem i isvand i 10 minutter.

Salat: Del salaterne ud i blade og skyl dem grundigt i 2 hold kold vand - slyng i en salatslynge.

Anretning: Anret som vist på billedet - drys med capers og friskklippet karse - pres saften af en halv citron over og dryp med den gode olivenolie. Krydr med lidt flagesalt og friskkværnet sort peber- riv til sidst masser lagret parmigiano reggiano over retten - og server fx med smørristede rugbrødsskiver.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?