0
Koldrøget laks fra Brøndums Hotel med rygeost og dildagurker

Koldrøget laks fra Brøndums Hotel med rygeost og dildagurker

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rygeost creme: Køb en god sødmælksrygeost. Skrab skorpen og evt kommen af. Tilsæt hvidvin og olivenolien og rør den igennem. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Dildagurker: Blend rapsolie og de plukkede dildtoppe i lang tid indtil olien er helt grøn og smager kraftigt af dild. Sigt dildolien igemmen et kaffefilter. Agurken skrælles og skæres i tynde skiver og marineres med dildolien inden den kommes på.

Smilende vagtelæg: Sæt en lille gryde over med vand, og bring det i kog. Kog vagtelæggene i præcis 2 minutter og 25 sekunder. Æggene kommes derefter direkte over i isvand. Pilles og deles. (6 min på alm. hønseæg)

Radise crudité: Radiser skæres tyndt (evt. på et madolinjern) og lægges i isvand i ca. 10 min.

Pynteurter: karse, blomsterkarse, brøndkarse, dild, estragon osv. Gerne karseurter.

Anretning på smørsmurt LCHF brød - evt. som vist på billedet:

LCHF kernebrød:

50g hørfrø

50g solsikkekerner

50g græskarkerner

50g mandler

50g valnødder

50g sesam

0,25 dl koldpresset rapsolie

2,5 hel æg

1 tsk salt

Tag alle frø, kerner og nødder og bland sammen. Vend olie og salt i. Vend til sidst de sammenpiskede æg i massen. Bages i en smurt rugbrødsform ved 160 grader i ca. 30-45 minutter. Lad brødet afkøle inden det skæres.

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?