0
Koldrøget laks med pocheret æg, granatæble og frisé

Koldrøget laks med pocheret æg, granatæble og frisé

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Laks, Mælk, Æg

Fremgangsmåde

Pocheret æg: Slå æggene ud i 4 kopper/skåle og hæld forsigtigt det overskydende og letflydende vand fra æggene. Kog 2 liter vand op med 2 tsk. salt og 2 spsk. hvidvinseddike og skru ned så det netop simrer. Pisk i vandet med et piskeris så der dannes en kraftig strømhvirvel. Hæld nu æggene i ét ad gangen lige efter hinanden. G-kraften fra strømhvirvlen gør at hviden samles om blommen og æggene slynges ud til siden, samtidigt vil det overskydende proteinholdige vand koagulere og samles i midten af gryden. Lad æggene simre lige under kogepunktet i ca. 4 minutter og løft dem derefter forsigtigt op med en hulske og dryp dem af på lidt køkkenrulle. Kryddr hvert æg med god flagesalt og sort peber fra kværn.

Anretning: Anret 3-4 skiver røget laks på hver tallerken - ovenpå anrettes en salat af plukket og skyllet frisé. Derpå et lunt pocheret æg, der toppes med ristede pinjekerner, granatæblekerner, reven parmesan samt olivenolie rørt med citronsaft hakket kørvel. Server med ristet rugbrød eller andet godt brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?