0
Korean style striploin steak med kimchi-sesam-mayo og chilisyltede napakål og pak choy

Korean style striploin steak med kimchi-sesam-mayo og chilisyltede napakål og pak choy

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Koreansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

sukkersalt
1 min.
Marinade til ris:
Rør en 1 spsk. sukker og 1/2 tsk. salt ud i 2 spsk. lys eddike (gerne riseddike) pr. pose ris, og sæt til side.
risottoriseddikesukker
2 min.
Ris:

Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende koldt vand. Kog risene i rigeligt, letsaltet vand i 10 min. Dræn det overskydende vand fra i en sigte, og kom risene tilbage i gryden. Lad dem stå på laveste blus med låg på i 10 min. Rør marinaden i, og vend rundt.

rød chilirødløgeddikesukkerpak choynapa kål (kinakål)
5 min.
Chilisyltede napa og pak choy:

Fjern evt. de yderste blade på napakål og pak choy, og kasser dem. Del begge typer kål i mundrette bidder, og kom dem i en skål. Vend rundt med 1-2 tsk. fint salt, og sørg for at få det masseret godt ind. Lad kålet salte i minimum 5 min., gerne længere. Hæld det saltede vand, der løber fra kålet, væk. Snit rødløg, så fint du kan, skær chili i lange tynde strimler, og kom begge dele i skålen med kål. Hæld 1/2 - 1 dl lys eddike over, og vend rundt. Efter 5 min. tilsættes sukker til en tilpas sur/sød smag.

mayonnaisekimchi krydderiblandingsesamfrø
15 min.
Kimchi-sesam mayo:

Rør mayonnaise og 2/3 af kimchikrydderierne sammen med 2/3 af de ristede sesam. 

sesamfrø
20 min.
Sesam

Rist sesam på en tør pande, til de begynder at poppe og er gyldne. Knus dem i en morter med lidt salt. 

Striploin steak, okse
25 min.
Striploin steak:

Tag kødet ud af køleskabet, og ret formen op med dine hænder, så det er flot og ensartet i tykkelsen.

Steg kødet på en god solid pande, eller endnu bedre på en grill. Steg kødet i en smule meget varm olie, til det har opnået din ønskede stegegrad. Kokken her foretrækker kødet medium rare (ca. 54-55 grader i kernen). 

Sørg for at krydre godt med sort peber og god flagesalt. Lad kødet trække lunt og tildækket med låg eller stanniol i 5-6 min., inden det trancheres.

NB. Kødet er skåret i bøffer á 260 gram for at gøre det nemmere at stege dem korrekt. 260 gram skal deles af 2 personer.

kimchi krydderiblandingsesamfrø
35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys evt. med det sidste kimchikrydderi og sesam.

Bonusinfo

Denne striploin steak er af økologisk dansk oksefilet. Kødet er skåret ud i store bøffer til 2 eller 3 personer - så de skal altså deles. Grunden til at vi skærer dem således er fordi de dermed er nemmere at stege korrekt og samtidigt gør vi det for at holde så godt som muligt på saft og kraft. 

Bonusinfo

Kimchi krydderiblanding indeholder:

  • Paprikaflager
  • Hvidløgspulver
  • gochugaru, koreansk chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?