0
Koreansk BBQ Bibimbap med bulgur, stegte æg & grønne asparges

Koreansk BBQ Bibimbap med bulgur, stegte æg & grønne asparges

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Koreansk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Bibimbap er en koreansk ret. Ordet betyder bogstaveligt talt "blandede ris". Bibimbap serveres som en skål varme hvide ris dækket med namul (sauterede og krydrede grøntsager), chili og soya. Et råt eller stegt æg og stegt kød er traditionelt tilbehør. Den varme ret omrøres grundigt lige før man spiser.

Allergener:
Æg, Hvedemel, Soya, Nødder, Jordnødder, Sennepfrø, Sesam, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bulgur
1 min.
Bulgur:

Kog bulgur i rigeligt godt saltet vand i 4-5 min., og lad dem dræne i en sigte.

hakket grisekødhvidløgingefærBBQ saucekimchi krydderiblanding
2 min.
Marinering af kød:

Pil hvidløg og skræl ingefær, og riv dem begge på den fine side af et rivejern. Vend det hakkede kød med BBQ sauce, ingefær, hvidløg og ca. halvdelen af kimchi krydderiblandingen, og sæt det på køl til senere.

grønne aspargesporrer
10 min.
Asparges & porrer

Ordn asparges, og skær dem i mindre stykker. Soigner porrerne, og kassér den øverste 1/3 af de grønne blade. Skær porrerne i ultratynde skiver, og kom dem i lidt iskoldt vand til senere.  

15 min.
Stegning:

Der skal både steges grøntsager og kød, så du kan med fordel varme to pander op ved høj varme.

grønne asparges
20 min.

Pande 1:
Tilsæt neutral olie til en pande, og steg asparges derpå, når panden er rygende varm. Lad dem stege i 1 min, før der røres rundt. Krydr med salt og peber.

hakket grisekød
22 min.

Pande 2:
Tilsæt lidt neutral olie til en ny pande, og steg kødet derpå, når panden er rygende varm. Lad det stege i 1-2 min., før der røres rundt. Kødet skal stege i 3-4 min. i alt. Smag til med salt og peber. 

æg2
25 min.
Spejlæg:
Steg æggene på en slip-let pande ved svag varme i enten smør eller olie, enten 'over easy' (vendte) eller 'sunny side up' - jeg foretrækker det sidste! Uanset din præference anbefaler jeg, at du lader æggeblommen være letflydende. Krydr det færdige æg med salt og friskkværnet sort peber.
ristet sesamolieBBQ sauceporrer
30 min.
Anretning:

Læg den lune bulgur i bunden af en lun dyb tallerken, og anret kød, æg og grøntsager ovenpå. Top evt. med det sidste kimchi krydderi, og dryp med sesamolie. Drys til sidst med de fint snittede porrer.

Bonusinfo

Kimchi krydderiblanding indeholder:

  • Paprikaflager
  • Hvidløgspulver
  • gochugaru, koreansk chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?