0
Koreansk Bibimbap med kylling, stegte æg & svampe

Koreansk Bibimbap med kylling, stegte æg & svampe

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Koreansk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Bibimbap er en koreansk ret. Ordet betyder bogstaveligt talt "blandede ris". Bibimbap serveres som en skål varme hvide ris dækket med namul (sauterede og krydrede grøntsager), chili og soya. Et råt eller stegt æg og stegt kød er traditionelt tilbehør. Den varme ret omrøres grundigt, lige før man spiser.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jasminris
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand således: Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min. 

kyllingebrysttamari soya saucehvidløgingefærhonning
2 min.
Marinering af kylling

Skær kyllingebrystet i bitte små bidder. Pil hvidløg, skræl ingefæren, og riv dem begge på den fine side af et rivejern. Vend det fintskårne kyllingekød med soya, lidt honning, ingefær og hvidløg, og sæt det på køl til senere.

champignonsspidskålgulerødderporre
10 min.
Svampe, porre, kål og gulerødder

Skyl og soigner svampene, og skær dem i tynde skiver. Fjern de yderste blade på kålen, skyl grundigt, og snit den så fint du kan. Skræl og riv gulerødderne, eller skær dem i julienne på et mandolinjern. Soigner porre, og kassér den øverste 1/3 af de grønne blade. Skær porerne i ultratynde skiver, og kom dem i lidt iskoldt vand til senere.  

gulerødderspidskålkimchi krydderiblandingkyllingebryst
15 min.
Stegning

Der skal både steges grøntsager og kød, så du kan med fordel varme to pander op ved høj varme.

Pande 1:
Tilsæt neutral olie til en pande, og steg svampene derpå, når panden er rygende varm. Lad dem stege i 1 minut, før der røres rundt. Tilsæt nu gulerødder og kål, der steges med i ca. 2 min. i alt. Smag til med salt og lidt af kimchi krydderierne.

Pande 2:
Tilsæt lidt neutral olie til en ny pande, og steg kyllingekødet derpå, når panden er rygende varm. Lad det stege i 1-2 min., før der røres rundt. Kødet skal stege i ca. 5 min. i alt. Smag til med salt og peber.

æg
25 min.
Spejlæg
Steg æggene på en slip-let pande ved svag varme i enten smør eller olie, enten 'over easy' (vendte) eller 'sunny side up' - jeg foretrækker det sidste! Uanset din præference anbefaler jeg, at du lader æggeblommen være letflydende. Krydr det færdige æg med salt og friskkværnet sort peber.
ristet sesamoliekimchi krydderiblandingporre
30 min.
Anretning

Læg risene i bunden af en lun dyb tallerken, og anret kød, æg og grøntsager ovenpå. Top evt. med det sidste kimchi krydderi, og dryp med sesamolie. Drys til sidst med porre.

Bonusinfo

Kimchi krydderiblanding indeholder:

  • Paprikaflager
  • Hvidløgspulver
  • gochugaru, koreansk chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?