Bibimbap er en koreansk ret. Ordet betyder bogstaveligt talt "blandede ris". Bibimbap serveres som en skål varme hvide ris dækket med namul (sauterede og krydrede grøntsager), chili og soya. Et råt eller stegt æg og stegt kød er traditionelt tilbehør. Den varme ret omrøres grundigt, lige før man spiser.
Kog risene efter anvisning på posen.
Skær kyllingebrystet i bitte små bidder. Pil hvidløg, skræl ingefæren, og riv dem begge på den fine side af et rivejern. Vend det fintskårne kyllingekød med soya, lidt honning, ingefær og hvidløg, og sæt det på køl til senere.
Skyl og soigner svampene, og skær dem i tynde skiver. Fjern de yderste blade på kålen, skyl grundigt, og snit den så fint du kan. Skræl og riv gulerødderne, eller skær dem i julienne på et mandolinjern. Soigner forårsløg, og kassér den øverste 1/3 af de grønne blade. Skær forårsløgene i ultratynde skiver, og kom dem i lidt iskoldt vand til senere.
Der skal både steges grøntsager og kød, så du kan med fordel varme to pander op ved høj varme.
Pande 1:
Tilsæt neutral olie til en pande, og steg svampene derpå, når panden er rygende varm. Lad dem stege i 1 minut, før der røres rundt. Tilsæt nu gulerødder og kål, der steges med i ca. 2 min. i alt. Smag til med salt og lidt af kimchi krydderierne.
Pande 2:
Tilsæt lidt neutral olie til en ny pande, og steg kyllingekødet derpå, når panden er rygende varm. Lad det stege i 1-2 min., før der røres rundt. Kødet skal stege i ca. 5 min. i alt. Smag til med salt og peber.
Læg risene i bunden af en lun dyb tallerken, og anret kød, æg og grøntsager ovenpå. Top evt. med det sidste kimchi krydderi, og dryp med sesamolie. Drys til sidst med forårsløg.
Kimchi krydderiblanding indeholder:
Kundekommentarer ()