Bibimbap er en koreansk ret. Ordet betyder bogstaveligt talt "blandede ris". Bibimbap serveres som en skål varme hvide ris dækket med namul (sauterede og krydrede grøntsager), chili og soya. Et råt eller stegt æg og stegt kød er traditionelt tilbehør. Den varme ret omrøres grundigt lige før man spiser.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog risene efter anvisning på posen.
Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv dem begge på den fine side af et rivejern. Vend det hakkede kød med soya, lidt honning, ingefær og hvidløg, og sæt det på køl til senere.
Skær asparges i mindre stykker, kasser dog den allernederste træede del. Rens forårsløg, og skær dem i tynde strimler. Den grønne del gemmes til senere.
Tilsæt lidt neutral olie til en pande, og steg kødet derpå, når panden er rygende varm. Lad det stege i 1-2 min., før der røres rundt. Kødet skal stege i 3-4 min. i alt. Smag til med salt og peber. Kom kødet i en skål, og tilsæt lidt neutral olie til panden igen. Steg asparges og den hvide del af forårsløgene derpå, når panden er rygende varm. Lad dem stege i 1 min, før der røres rundt. Smag til med salt og lidt af kimchi-krydderierne. Kom kødet tilbage på panden til asparges og forårsløg, og vend rundt.
Læg risene i bunden af en lun dyb tallerken, og anret kød, æg og asparges ovenpå. Top evt. med det sidste kimchi krydderi, og dryp med sesamolie. Drys til sidst med forårsløg.
Kimchi krydderiblanding indeholder:
Kundekommentarer ()