0
Koreansk Bibimbap på okse med stegte æg, forårsløg & grønne asparges

Koreansk Bibimbap på okse med stegte æg, forårsløg & grønne asparges

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Koreansk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Bibimbap er en koreansk ret. Ordet betyder bogstaveligt talt "blandede ris". Bibimbap serveres som en skål varme hvide ris dækket med namul (sauterede og krydrede grøntsager), chili og soya. Et råt eller stegt æg og stegt kød er traditionelt tilbehør. Den varme ret omrøres grundigt lige før man spiser.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på posen.

 

hakket oksekødtamari/soyahvidløgingefær
2 min.
Marinering af kød:

Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv dem begge på den fine side af et rivejern. Vend det hakkede kød med soya, lidt honning, ingefær og hvidløg, og sæt det på køl til senere.

grønne aspargeshakket oksekødforårsløg
10 min.
Stegning af grønt og kød:

Skær asparges i mindre stykker, kasser dog den allernederste træede del. Rens forårsløg, og skær dem i tynde strimler. Den grønne del gemmes til senere.

Tilsæt lidt neutral olie til en pande, og steg kødet derpå, når panden er rygende varm. Lad det stege i 1-2 min., før der røres rundt. Kødet skal stege i 3-4 min. i alt. Smag til med salt og peber. Kom kødet i en skål, og tilsæt lidt neutral olie til panden igen. Steg asparges og den hvide del af forårsløgene derpå, når panden er rygende varm. Lad dem stege i 1 min, før der røres rundt. Smag til med salt og lidt af kimchi-krydderierne. Kom kødet tilbage på panden til asparges og forårsløg, og vend rundt. 

æg
25 min.
Spejlæg:
Steg æggene på en slip-let pande ved svag varme i enten smør eller olie, enten 'over easy' (vendte) eller 'sunny side up' - jeg foretrækker det sidste! Uanset din præference anbefaler jeg, at du lader æggeblommen være letflydende. Krydr det færdige æg med salt og friskkværnet sort peber.
ristet sesamoliekimchi krydderiblandingforårsløg
35 min.
Anretning

Læg risene i bunden af en lun dyb tallerken, og anret kød, æg og asparges ovenpå. Top evt. med det sidste kimchi krydderi, og dryp med sesamolie. Drys til sidst med forårsløg.

Bonusinfo

Kimchi krydderiblanding indeholder:

  • Paprikaflager
  • Hvidløgspulver
  • gochugaru, koreansk chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?