0
Koreansk Bibimbap på okse med stegte æg, napakål & svampe

Koreansk Bibimbap på okse med stegte æg, napakål & svampe

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Koreansk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Bibimbap er en koreansk ret. Ordet betyder bogstaveligt talt "blandede ris". Bibimbap serveres som en skål varme hvide ris dækket med namul (sauterede og krydrede grøntsager), chili og soya. Et råt eller stegt æg og stegt kød er traditionelt tilbehør. Den varme ret omrøres grundigt lige før man spiser.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på posen.

hakket oksekødtamari/soyahvidløgingefærhonning
2 min.
Marinering af kød:

Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv dem begge på den fine side af et rivejern. Vend det hakkede kød med soya, lidt honning, ingefær og hvidløg, og sæt det på køl til senere.

champignonsnapa kål (kinakål)forårsløg
10 min.
Svampe, forårsløg & napakål

Soigner svampene, og skær dem i tynde skiver. Fjern de yderste blade på kålen, og snit den, så fint du kan. Soigner forårsløg, og kassér den øverste 1/3 af de grønne blade. Skær forårsløgene i ultratynde skiver, og kom dem i lidt iskoldt vand til senere.  

napa kål (kinakål)
15 min.
Stegning:

Der skal både steges grøntsager og kød, så du kan med fordel varme to pander op ved høj varme.

kimchi krydderiblandingnapa kål (kinakål)champignons
20 min.

Pande 1:
Tilsæt neutral olie til en pande, og steg svampene derpå, når panden er rygende varm. Lad dem stege i 1 min, før der røres rundt. Tilsæt nu kål, der steges med i ca. 1 min. i alt. Smag til med salt og lidt af kimchi krydderierne.

hakket oksekød
22 min.

Pande 2:
Tilsæt lidt neutral olie til en ny pande, og steg kødet derpå, når panden er rygende varm. Lad det stege i 1-2 min., før der røres rundt. Kødet skal stege i ca. 3-4 min. i alt. Smag til med salt og peber. 

æg2
25 min.
Spejlæg:
Steg æggene på en slip-let pande ved svag varme i enten smør eller olie, enten 'over easy' (vendte) eller 'sunny side up' - jeg foretrækker det sidste! Uanset din præference anbefaler jeg, at du lader æggeblommen være letflydende. Krydr det færdige æg med salt og friskkværnet sort peber.
ristet sesamoliekimchi krydderiblandingforårsløg
30 min.
Anretning

Læg risene i bunden af en lun dyb tallerken, og anret kød, æg og grøntsager ovenpå. Top evt. med det sidste kimchi krydderi, og dryp med sesamolie. Drys til sidst med forårsløg.

Bonusinfo

Kimchi krydderiblanding indeholder:

  • Paprikaflager
  • Hvidløgspulver
  • gochugaru, koreansk chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?