0
Koreansk Bulgogi style okse med gochugaru chili, pak choy, ristet sesam og napakål

Koreansk Bulgogi style okse med gochugaru chili, pak choy, ristet sesam og napakål

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Koreansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning:
Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!
Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller Jasminris efter denne metode! Tak Jesper!

hakket oksekødingefærtamari/soyakoreansk gochugaru chili
2 min.
Kød del 1:

Riv ingefær, og hak hvidløg fint.

Kom kødet i en skål, og mariner det med tamarien (soya), 1/2 spsk. sukker pr person du laver mad til (gerne muscovado eller brun farin), en smule gochugaru chili, revet ingefær og hakket hvidløg. Lad kødet marinere i 10-15 min.

gulerøddernapakålkoreansk gochugaru chilipak choy
10 min.
Grøntsager:

Skræl gulerødder, og skær dem i fine strimler, gerne på et mandolinjern. Skær napakål og pak choy ud i mindre stykker. Kom begge dele i iskoldt vand i 5 min., og slyng dem derefter tørre i en salatslynge.

sesamfrø
15 min.
Ristet sesam:

Rist sesamfrøene på en tør pande i 10 min. ved jævn varme. Husk at vende rundt ofte. Rist til frøene popper. Kom de ristede sesam i en morter med lidt groft salt, og knus dem let.

hakket oksekødsesamfrøkoreansk gochugaru chiliristet sesamolie
25 min.
Kød del 2 / Bulgogi:

Varm en wok eller pande op til høj varme. Tilsæt et par spsk. neutral olie, og rist det marinerede kød grundigt igennem ved meget høj varme. Steg pak choy, kål og gulerødder med kødet i ca. 1 minut. Tilsæt mere gochugaru chili efter smag. Kom 2/3 af de knuste, ristede sesamfrø ved, og smag til med salt, peber og evt. lidt mere sukker. Sluk for blusset, og vend med sesamolie. 

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet med kogte ris.

Bonusinfo

Gochugaru chili er en koreansk chili, der bl.a. bruges til at lave Kimchi. Kimchi er fermenteret og krydret kål, der giver mange asiatiske retter et pift. Gochugaru chili har en sød smag med noter af røg og smuk rød farve, hvilket også gør at den er god til at garnere retter inden servering.
Vores økologiske gochugaru kommer direkte fra Korea.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?