0
Koreansk Bulgogi style okse med ristet sesam, grønkål & ris

Koreansk Bulgogi style okse med ristet sesam, grønkål & ris

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Koreansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på posen.

tynde skiver oksekødingefærtamari/soya
2 min.
Kød del 1:

Kom kødet i en skål, og mariner det med tamari (soya), 1 spsk. sukker (gerne muscovado eller brun farin) pr. person, lidt revet ingefær og lidt finthakket hvidløg (gem resten af ingefær og hvidløg til grønsagerne) lad marinere i 10-15 minutter.

gulerøddergrønkålingefærrød chiliforårsløghvidløg
10 min.
Grøntsager:

Skræl gulerødder, og skær dem i fine strimler, gerne på et mandolinjern. Rib grønkålen, og snit den fint. Kom begge dele i iskoldt vand i 5 minutter, og slyng dem derefter tørre i en salatslynge. Hak resten af hvidløgget fint. Flæk chilien, fjern kernerne og hak chilien fint. Snit forårsløg fint, og brug også en del af de grønne toppe. Skræl og riv resten af ingefæren fint.

sesamfrø
15 min.
Ristet sesam:

Kom sesamfrøene i et ildfast fad, og bag dem i 12-15 minutter i en 180 grader varm ovn, til de er gyldne. Alternativt kan de ristes i 10 minutter ved jævn varme på en pande. Husk at vende rundt ofte. 
Kom de ristede sesam i en morter med lidt groft salt, og knus dem let.

tynde skiver oksekødristet sesamoliesesamfrø
25 min.
Bulgogi:

Varm en wok eller pande op til høj varme. Tilsæt et par spsk. neutral olie, og rist det marinerede kød grundigt igennem ved meget høj varme. Steg kål og gulerødder med kødet i ca. 1 minut. Tilsæt chili efter smag. Kom 2/3 af de knuste, ristede sesamfrø ved, og vend rundt med fintsnittede forårsløg. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere sukker. Sluk for blusset og vend med sesamolie.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet med kogte ris.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?