0
Koreansk Donkkaseu kalve "schnitzel" med kimchi mayo

Koreansk Donkkaseu kalve "schnitzel" med kimchi mayo

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Opskriftstype:
Koreansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

1 min.
Marinade til ris

Rør en 1 spsk. sukker og 1/2 tsk. salt ud i 2 spsk. lys eddike (gerne riseddike) pr. pose ris, og sæt til side.

Arborio risottoris
5 min.
Kogte ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! 

Sæt uret, tik, tak - efter 10 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 10 min. 

Vend risene med marinaden lige før servering.

napa kål (kinakål)rødløgrød chilikimchi krydderiblanding
10 min.
Kimchisyltet napakål

Fjern de yderste blade på napakålen (kinakål), og kasser dem. Del kålen i mundrette bidder, og kom dem i en skål. Vend rundt med 1-2 tsk. fint salt, og sørg for at få det masseret godt ind. Lad kålen salte i minimum 5 min., gerne længere. Hæld det salte vand, der løber fra kålen, væk. Snit rødløg så fint du kan, skær chili i lange tynde strimler, og kom begge dele i skålen med kål. Hæld 1 spsk. (pr. person du laver mad til) lys eddike over, og vend rundt. Efter 5 minutter tilsmages med kimchikrydderi (brug det halve her) samt lidt sukker til en tilpas sur/sød smag.

mayonnaisekimchi krydderiblanding
25 min.
Kimchi mayo

Rør mayonnaise og det sidste af kimchikrydderierne sammen.

kalveschnitzelrasp
30 min.
Schnitzel

Krydr kødet med salt og peber på begge sider. Vend så kødet i mel, derefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så brug lidt mælk eller fløde), og til sidst i rasp. Sørg for at trykke raspen godt fast i kødet. Steg kødet på begge sider på en meget varm pande i rigeligt neutral olie, til det er gyldent og sprødt. Drys med lidt salt, og lad det dryppe af på fedtsugende papir.

40 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Kimchi krydderiblanding indeholder:

  • Paprikaflager
  • Hvidløgspulver
  • gochugaru, koreansk chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?