0
Koreansk pankostegt Donkkaseu kyllinge-schnitzel med kimchi mayo dertil chilisyltede napakål

Koreansk pankostegt Donkkaseu kyllinge-schnitzel med kimchi mayo dertil chilisyltede napakål

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Koreansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hvedemelsukkersalt
1 min.
Marinade til ris:
Rør en 1 spsk. sukker og 1/2 tsk. salt ud i 2 spsk. lys eddike (gerne riseddike) pr. pose ris, og sæt til side.
risottoriseddikesukker
2 min.
Ris:

Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende koldt vand i ca. 5 minutter. Kog risene efter anvisningen på pakken. Rør marinaden i, og vend rundt.

rød chilirødløgeddikesukkernapa kål (kinakål)
5 min.
Chilisyltede napakål:

Fjern de yderste blade på napakålen (kinakål), og kasser dem. Del kålen i mundrette bidder, og kom dem i en skål. Vend rundt med 1-2 tsk. fint salt, og sørg for at få det masseret godt ind. Lad kålen salte i minimum 5 min., gerne længere. Hæld det salte vand, der løber fra kålen, væk. Snit rødløg så fint du kan, skær chili i lange tynde strimler, og kom begge dele i skålen med kål. Hæld 1/2 - 1 dl lys eddike over, og vend rundt. Efter 5 minutter tilsættes sukker til en tilpas sur/sød smag.

mayonnaisekimchi krydderiblanding
15 min.
Kimchi mayo:

Rør mayonnaise og 2/3 af kimchikrydderierne sammen.

kyllingebryst uden skindpankoraspkimchi krydderiblanding
25 min.
Schnitzel:

Del hvert kyllingebryst i 2 tynde stykker og bank dem let ud med en kødhammer eller lign. Krydr kødet med salt og den sidste 1/3 af kimchi krydderierne på begge sider. Vend så kødet i mel, derefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så brug lidt mælk eller fløde), og til sidst i rasp. Sørg for at trykke raspen godt fast i kødet. Steg kødet på begge sider på en meget varm pande i rigeligt neutral olie, til det er gyldent og sprødt. Drys med lidt salt, og lad det dryppe af på fedtsugende papir.

45 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Velbekomme!

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Bonusinfo

Kimchi krydderiblanding indeholder:

  • Paprikaflager
  • Hvidløgspulver
  • gochugaru, koreansk chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?