0
Koreansk lyn-kimchi med sesamstegte og glaserede kødboller

Koreansk lyn-kimchi med sesamstegte og glaserede kødboller

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

basmatiris
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning:

Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!

Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller jasminris efter denne metode! Tak Jesper!

sesamfrø
2 min.
Sesam:

Rist sesamfrø gyldne på en tør pande, og knus dem let i en morter med lidt salt.

kimchi krydderiblandinggulerødderspidskål
5 min.
Kimchi

Fjern de yderste blade på spidskålet, og kasser dem. Skær kålet i tynde strimler.

Skræl og skær gulerødderne i julienne, evt. på et mandolinjern.

Kom spidskål og gulerødder i en skål, og vend rundt med 1-2 tsk. fint salt. Sørg for at få saltet masseret godt ind.

Lad kål og gulerødder salte i minimum 5 min., gerne længere.

Pil løg og hvidløg, og riv dem på den fine side af et rivejern, eller blend dem sammen til en lind ”grød”.

Hæld det salte saft, der er trukket ud af kål og gulerødder, fra.

Vend kål og gulerødder med 2/3 af kimchi-krydderiet (pas på den er HOT!), halvdelen af fish saucen samt ”grøden” af løg og hvidløg.

Lad kimchien trække, indtil den skal spises.

hakket grisekødkimchi krydderiblandingsesamfrø
20 min.
Glaserede kødboller

Soigner forårsløg, og snit dem så fint, du kan. Del dem i grønne og hvide del. Vend den hvide del i det hakkede kød sammen med det sidste krydderiblanding, salt og peber.

Form kødet til små kødboller lidt mindre end en bordtennisbold.

Steg dem på en varm pande i neutral olie. Krydr med salt og peber.

Skru lidt ned for blusset, og kom 1 spsk. (rør)sukker på panden til kødbollerne. Lad sukkeret karamellisere.

Når sukkeret er lysebrunt, kommes det sidste fishsauce på sammen med de ristede sesamfrø (gem lidt til anretning).

Lad ”saucen” koge ind, til den igen har konsistens som tynd sirup.

35 min.
Anretning

Som vist på billedet drysset med det sidste sesam og forårsløg.

Bonusinfo

Kimchi krydderiblanding indeholder:

  • Paprikaflager
  • Hvidløgspulver
  • gochugaru, koreansk chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?