0
Koreansk lyn-kimchi med sesamstegte og glaserede kødboller af gris – dertil basmatiris

Koreansk lyn-kimchi med sesamstegte og glaserede kødboller af gris – dertil basmatiris

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Kog risene efter anvisning på posen.
  2. Rist sesamfrø gyldne på en tør pande – knus dem let i en morter med lidt salt.
  3. Fjern de yderste blade på spidskålet og kasser dem. Skær kålet i tynde strimler.
  4. Skræl og skær gulerødderne i julienne. Evt. på et mandolinjern.
  5. Kom spidskål og gulerødder en skål og vend rundt med 1-2 tsk. fint salt – sørg for at få det masseret godt ind.
  6. Lad kål og gulerødder salte i minimum 5 minutter – gerne længere.
  7. Pil løg og hvidløg og riv det på den fine side af et rivejern eller blend det sammen til en lind ”grød”.
  8. Hæld det salte saft der er trukket ud af kål og gulerødder fra.
  9. Vend kål og gulerødder med Koreansk Gochugaru (pas på den er HOT!) halvdelen af fish saucen, samt ”grøden” af løg og hvidløg.
  10. Lad kimchien trække indtil den skal spises.
  11. Soigner forårsløg og snit dem så fint som du magter – kom dem i lidt koldt vand til de skal bruges.
  12. Form kødet til små kødboller lidt mindre end en bordtennisbold.
  13. Steg dem på en varm pande i neutral olie – krydr med salt og peber.
  14. Skru lidt ned for blusset og kom 1 spsk. (rør)sukker på panden med kødbollerne – lad det karamellisere.
  15. Når sukkeret er lysebrunt kommes det sidste fishsauce på sammen med de ristede sesamfrø (gem lidt til anretningen)
  16. Lad ”saucen” koge ind til den igen har konsistens som tynd sirup.
Anretning

Som vist – drys med det sidste sesam og forårsløg.

Bonusinfo

Kimchi krydderiblanding indeholder:

  • Paprikaflager
  • Hvidløgspulver
  • gochugaru, koreansk chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?