0
Koreansk okse bulgogi med gochugaru, ristet sesam, savoykål & ris

Koreansk okse bulgogi med gochugaru, ristet sesam, savoykål & ris

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Koreansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris
1 min.
Kogte ris:

Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning:
Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!
Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller jasminris efter denne metode! Tak Jesper!

sesamfrø
2 min.
Sesam

Kom sesamfrøene i et ildfast fad, og bag dem i 12-15 min. i en 180 grader varm ovn, til de er gyldne. Eller rist dem på en pande, til de popper, og er gyldne. Kom dem i en morter med lidt groft salt, og knus dem let. 

oksekød i strimlergochugaru, koreansk chiliingefærsavoykålgulerøddersesamfrøhvidløgtamari/soya
5 min.
Bulgogi

Kom kødet i en skål, og mariner det med tamari (soya), 1 spsk. sukker (gerne muscovado eller brun farin) pr. person, revet ingefær og finthakket hvidløg i 10 minutter.

Varm en wok op til høj varme. Tilsæt et par spsk. neutral olie, og rist det marinerede kød grundigt igennem i 1-2 min. ved meget høj varme.

Fjern evt. de yderste blade fra savoykålen, og skær den i tynde strimler.

Skræl gulerødderne, og skær dem i julienne (strimler).

Snit forårsløg fint.

Woksteg kål og gulerødder med kødet i ca. 1 minut.

Tilsæt chili efter smag.

Kom de knuste, ristede sesamfrø ved, og vend rundt med forårsløg.

Smag til med salt, peber og evt. lidt mere sukker - server straks.

30 min.
Anretning:

Anretning: Som vist på billedet. Drys evt. med lidt ekstra chili og det sidste sesam.

Bonusinfo

Gochugaru chili er en koreansk chili, der bl.a. bruges til at lave Kimchi. Kimchi er fermenteret og krydret kål, der giver mange asiatiske retter et pift. Gochugaru chili har en sød smag med noter af røg og smuk rød farve, hvilket også gør at den er god til at garnere retter inden servering.
Vores økologiske gochugaru kommer direkte fra Korea.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?