0
Koreansk oksekød med ris
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sesam: Kom sesamfrø i et ildfast fad og bag dem i 12-15 minutter i en 180 grader varm ovn til de er gyldne. Kom dem i en morter med lidt groft salt og knus dem let.

Basmatiris: Kom risene i en sigte og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr pose ris) op med 1 tsk salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris og når vandet koger røres en gang i risene og der skrues ned så de netop simrer (2-3 stykker) kog risene under låg i ca 10-12 minutter til alt vandet er optaget i risene. Sluk og lad risene hvile under låg i 10 minutter – slå dem løse med en gaffel og bland meget fintsnittet gulerod- og squashtern i risen og server straks.

Kød: Skræl og skær hvidløg i tynde skiver og rist dem i rigeligt olie på en pande til de netop begynder at blive sprøde og gyldne uden at branke. Tilsæt kødet og rist det grundigt igennem i 5-6 minutter for HØJ varme – hæld det afsmeltede fedtstof fra panden og tilsæt revet ingefær, muscovadosukker og soya og lad det hele koge ind til soya og sukker nærmest karamelliserer og klæber sig til kødet. Kom de knuste ristede sesamfrø ved og vend rundt med fintsnittede forårsløg – server straks

Anretning: Som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?