0
Koreansk sesam-stegt oksekød med porrer, gulerødder, koriander og ingefær

Koreansk sesam-stegt oksekød med porrer, gulerødder, koriander og ingefær

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Asiatisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

sesamfrø
Sesam:

Kom sesamfrø i et ildfast fad og bag dem i 12-15 minutter i en 180 grader varm ovn, til de er gyldne. Kom dem i en morter med lidt groft salt og knus dem let.

ris
Basmatiris:

Kom risene i en sigte og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med 1 tsk. salt og tilsæt de skyllede og drænede ris. Når vandet koger, røres en gang i risene og der skrues ned, så de netop simrer. Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk og lad risene hvile under låg i 10 minutter – rør risene løse med en gaffel.

porrergulerødder
Porrer og gulerødder:

Skyl grøntsagerne grundigt. Skær top og bund af porrerne og kasser evt. de yderste blade. Skær dem i 5-6 cm lange stykker, som deles på langs - hvert stykke skære nu i tynde strimler. Skræl og skær gulerødderne i julienne (tynde strimler) brug evt. et manolinjern.

hakket oksekødingefærhvidløgtamari/soyasukkerporrergulerødder
Stegt oksekød med grøntsager:

Skræl og skær hvidløg i tynde skiver og rist dem i rigeligt olie på en pande, til de netop begynder at blive sprøde og gyldne uden at branke. Tilsæt kødet og rist det grundigt igennem i 5-6 minutter for HØJ varme – hæld det afsmeltede fedtstof fra panden og tilsæt revet ingefær, sukker (gerne muscovado eller rørsukker) og soya og lad det hele koge, ind til soya og sukker nærmest karamelliserer og klæber sig til kødet. Kom de knuste ristede sesamfrø ved og vend rundt med fintsnittede porrer og gulerødder. Lad dem riste med i 2-3 minutter. Smag til med salt og peber.

koriander
Anretning:

Som vist på billedet. Drys med plukket koriander, de ristede sesamfrø og sesamolie.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?