0
Koreansk sprød kuller med chili mayo dertil chilisyltede napakål og tangsalat med sesam

Koreansk sprød kuller med chili mayo dertil chilisyltede napakål og tangsalat med sesam

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hvedemelsukkersalt
1 min.
Marinade til ris:
Rør en 1 spsk. sukker og 1/2 tsk. salt ud i 2 spsk. lys eddike (gerne riseddike) pr. pose ris, og sæt det til side.
risottoriseddikesukker
2 min.
Ris:

Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende koldt vand i ca. 5 min. Tag 2,5 dl vand til 1 dl Risotto Ris, og kog dem i 17 min. fra den tid, du sætter risene over, til du tager dem af varmen.

rød chilirødløgeddikesukkernapa kål (kinakål)tangsalat med sesam
5 min.
Chilisyltede napakål:

Fjern de yderste blade på napakålen (kinakål), og kasser dem. Del kålen i mundrette bidder, og kom dem i en skål. Vend rundt med 1-2 tsk. fint salt, og sørg for at få det masseret godt ind. Lad kålen salte i minimum 5 min., gerne længere. Hæld det salte vand, der løber fra kålen, væk. Skyl chilien. Snit rødløg, så fint du kan, skær chili i lange tynde strimler, og kom begge dele i skålen med kål. Hæld 1/2 - 1 dl lys eddike over, og vend rundt. Efter 5 min. tilsættes sukker til en tilpas sur/sød smag.

tang chili mayonnaisekimchi krydderiblanding
15 min.
Kimchi mayo:

Rør mayo og 2/3 af kimchikrydderierne sammen.

kullerfilet uden skindraspkimchi krydderiblanding
25 min.
Sprød kuller:

Del fisken i  3-4 stykker pr. person. Krydr fiskekødet med salt og den sidste 1/3 af kimchi krydderierne på begge sider. Vend så i mel, derefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så brug lidt mælk eller fløde), og til sidst i rasp. Sørg for at trykke raspen godt fast i fisken. Steg fisken på begge sider på en meget varm pande i rigeligt neutral olie, til fisken er gylden og sprød. Drys med lidt salt, og lad den dryppe af på fedtsugende papir.

45 min.
Anretning:

Som vist på billedet med tangsalat.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Vores chilimayo er er lavet på en basis af en klassiske mayonnaise pisket med tangsennep. For at give mayonnaisen et ekstra pift er der tilsat hvidløg og milde chiliflager. Mayonnaisen er perfekt som dip til ovnbagte, søde kartofler eller som dressing i en burger eller sandwich. Den kan eventuelt røres op med lidt vand/ymer/yoghurt/cremefraiche inden servering.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?