Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende koldt vand i ca. 5 min. Tag 2,5 dl vand til 1 dl Risotto Ris, og kog dem i 17 min. fra den tid, du sætter risene over, til du tager dem af varmen.
Fjern de yderste blade på napakålen (kinakål), og kasser dem. Del kålen i mundrette bidder, og kom dem i en skål. Vend rundt med 1-2 tsk. fint salt, og sørg for at få det masseret godt ind. Lad kålen salte i minimum 5 min., gerne længere. Hæld det salte vand, der løber fra kålen, væk. Skyl chilien. Snit rødløg, så fint du kan, skær chili i lange tynde strimler, og kom begge dele i skålen med kål. Hæld 1/2 - 1 dl lys eddike over, og vend rundt. Efter 5 min. tilsættes sukker til en tilpas sur/sød smag.
Rør mayo og 2/3 af kimchikrydderierne sammen.
Del fisken i 3-4 stykker pr. person. Krydr fiskekødet med salt og den sidste 1/3 af kimchi krydderierne på begge sider. Vend så i mel, derefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så brug lidt mælk eller fløde), og til sidst i rasp. Sørg for at trykke raspen godt fast i fisken. Steg fisken på begge sider på en meget varm pande i rigeligt neutral olie, til fisken er gylden og sprød. Drys med lidt salt, og lad den dryppe af på fedtsugende papir.
Som vist på billedet med tangsalat.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Vores chilimayo er er lavet på en basis af en klassiske mayonnaise pisket med tangsennep. For at give mayonnaisen et ekstra pift er der tilsat hvidløg og milde chiliflager. Mayonnaisen er perfekt som dip til ovnbagte, søde kartofler eller som dressing i en burger eller sandwich. Den kan eventuelt røres op med lidt vand/ymer/yoghurt/cremefraiche inden servering.
Kundekommentarer ()