0
Koreansk stegt oksekød med sesam og ris

Koreansk stegt oksekød med sesam og ris

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sesam: Kom sesamfrø i et ildfast fad og bag dem i 12-15 minutter i en 180 grader forvarm ovn til de er gyldne. Kom dem i en morter med lidt groft salt og knus dem let.

Basmatiris: Kom risene i en sigte og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr pose ris) op med 1 tsk salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris og når vandet koger røres en gang i risene og der skrues ned så de netop simrer (2-3 stykker) kog risene under låg i ca 10-12 minutter til alt vandet er optaget i risene. Sluk og lad risene hvile under låg i 10 minutter – slå dem løse med en gaffel og bland meget fintsnittet gulerod- og squashtern i risene og server straks.

Kød: Skræl og skær hvidløg i tynde skiver og rist dem i rigeligt olie på en pande, ved medium varme, til de netop begynder at blive sprøde og gyldne uden at branke. Tilsæt kødet og rist det grundigt igennem i 5-6 minutter for HØJ varme – hæld det afsmeltede fedtstof fra panden og tilsæt revet ingefær, 2 spsk sukker pr 300 g kød (brug gerne mørk sukker som fx muscovadosukker eller brun farin – har du ikke dette kan alm. Sukker snildt erstatte det!) Tilsæt tamari og lad det hele koge ind til tamari og sukker nærmest karamelliserer og klæber sig til kødet. Kom de knuste ristede sesamfrø ved og vend rundt med fintsnittede forårsløg – server straks.

Anretning: Som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?