0
Koreansk wok med gris, ristet sesam og kimchi style spidskål

Koreansk wok med gris, ristet sesam og kimchi style spidskål

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Koreansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Wokket gris del 1:

Kom kødet i en skål og mariner det med tamari (soya), 3-4 spsk. sukker (gerne muscovado eller brun farin), revet ingefær og finthakket hvidløg i 10 minutter. 

sesamfrø
2 min.
Sesam:

Kom sesamfrøene i et ildfast fad, og bag dem i 12-15 minutter i en 180 grader varm ovn, til de er gyldne. Kom dem i en morter med lidt groft salt og knus dem let.

ris
3 min.
Ris:

Kog risene efter anvisningen på posen.

spidskålingefærgulerødderhvidløgforårsløg
5 min.
Forberedelse:

Fjern de yderste blade fra kålet, og skær det i rustikke stykker af ca. 2 x 2 cm. Skyl og drys med lidt salt som knuges ind i kålen. Sæt til side. Skræl gulerødderne og skær dem i julienne (strimler). Pil og hak hvidløg. Skræl og riv ingefær. Soigner og skyl forårsløg - skær dem i tynde strimler og kom i iskoldt vand til senere.

25 min.
Wokket gris del 2:

Varm en wok op til høj varme. Tilsæt et par spsk. neutral olie, og rist det marinerede kød grundigt igennem ved meget høj varme. Tilsæt kål og gulerødder til kødet og steg videre i ca. 1 minut. Kom de knuste, ristede sesamfrø ved og vend rundt med fintsnittede forårsløg samt kimchi-base. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.

Bonusinfo

Kimchi som i udgangspunktet er mælkesyre fermenteret napakål (kinakål) er i Korea en ufravigelig og fuldstændigt uundværlig del af basiskosten. Koreanerne spiser den til alle måltider, som en form for relish der bruges som ingrediens i et utal af koreanske retter, og dermed konsumeres i enorme mængder. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?