0
Koreansk wokket oksekød Bulgogi style med ristet sesam, spidskål og ris

Koreansk wokket oksekød Bulgogi style med ristet sesam, spidskål og ris

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.

1. Kom sesamfrøene i et ildfast fad, og bag dem i 12-15 minutter i en 180 grader varm ovn, til de er gyldne. Kom dem i en morter med lidt groft salt, og knus dem let.

2. Kog risene efter anvisning på posen.

3. Kom kødet i en skål, og mariner det med tamari (soya), 1 spsk. sukker (gerne muscovado eller brun farin) pr. person, revet ingefær og finthakket hvidløg i 10 minutter.

4. Varm en wok op til høj varme. Tilsæt et par spsk. neutral olie, og rist det marinerede kød grundigt igennem ved meget høj varme.

5. Fjern evt. de yderste blade fra spidskålet, og skær det i tynde strimler.

6. Skræl gulerødderne, og skær dem i julienne (strimler).

7. Wok kål og gulerødder med kødet i ca. 1 minut.

8. Snit chili fint, og tilsæt efter smag.

9. Kom de knuste, ristede sesamfrø ved, og vend rundt med fintsnittede forårsløg.

10. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere sukker - server straks.

Anretning: Som vist på billedet med kogte ris i en skål ved siden af.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?