Sesam: Kom sesamfrøene i et ildfast fad, og bag dem i 12-15 minutter i en 180 grader varm ovn, til de er gyldne. Kom dem i en morter med lidt groft salt og knus dem let.
Basmatiris: Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr.pose ris) op med 1 tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk og lad risene hvile under låg i 10 minutter. Slå dem løse med en gaffel og server straks.
Kød: Kom kødet i en skål og mariner det med tamari (soya), 3-4 spsk. sukker (gerne muscovado eller brun farin), revet ingefær og finthakket hvidløg i 10 minutter. Varm en wok op til høj varme. Tilsæt et par spsk. neutral olie, og rist det marinerede kød grundigt igennem ved meget høj varme. Fjern evt. de yderste blade fra napa-kålet, og skær det i rustikke stykker af ca. 2 x 2 cm. Skræl gulerødderne og skær dem i julienne (strimler). Wok kål og gulerødder med kødet i ca. 1 minut. Kom de knuste, ristede sesamfrø ved og vend rundt med fintsnittede forårsløg. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere sukker - server straks.
Anretning: Som vist på billedet med kogte ris i en skål ved siden af.
Kundekommentarer ()