0
Koreanske kødboller med spidskåls-kimchi og ris

Koreanske kødboller med spidskåls-kimchi og ris

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Koreansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på posen.

- eller gør som jeg og brug følgende vejledning:

Jeg har nu +25 års erfaring som kok og bilder mig ind jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nyligt fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovrideren", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: kog rigeligt vand op med lidt salt i. Kom ris i når vandet koger - låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra - på med låget igen, skru ned på 1 og lad risene trække 5-10 minutter! Voilà perfekt fluffy ris HVER GANG! 

Jeg må indrømme jeg har ikke set mig tilbage siden og koger nu ALTID mine basmatiris efter denne metode! Tak Jesper! 

sesamfrø
2 min.
Sesamfrø:

Rist sesamfrø gyldne på en tør pande. Knus dem let i en morter med lidt salt.

kimchi krydderiblandingspidskålgulerødderzittauerløghvidløg
5 min.
Lyn-kimchi

Fjern evt. de yderste blade på spidskålen, og kasser dem. Skær kålen i tynde skiver.

Skræl og skær gulerødderne i julienne, evt. på et mandolinjern.

Kom kål og gulerødder i en skål, og vend rundt med 1-2 tsk. fint salt. Sørg for at få det masseret godt ind.

Lad kål og gulerødder salte i minimum 5 min., gerne længere.

Pil løg og hvidløg, og riv begge dele på den fine side af et rivejern eller blend dem sammen til en lind ”grød”.

Hæld den salte saft, der er trukket ud af kål og gulerødder, fra.

Vend kål og gulerødder med kimchikrydderi (pas på den er HOT!), halvdelen af fiskesaucen samt ”grøden” af løg og hvidløg.

Lad kimchien trække, indtil den skal spises.

forårsløg
20 min.
Forårsløg

Soigner forårsløg, og snit dem så fint, du kan. Kom dem i lidt koldt vand, til de skal bruges.

sesamfrøhakket grisekødnam pla (fiskesauce)
25 min.
Kødboller

Rør kødet sejt med lidt salt, og krydr med sort peber. Form kødet til små kødboller lidt mindre end en bordtennisbold. Steg dem på en varm pande i neutral olie, og krydr med salt og peber igen. Skru lidt ned for blusset og kom 1/2 spsk. (rør)sukker pr. person, du laver mad til, på panden til kødbollerne. Lad det karamellisere uden at brænde på.

Når sukkeret er lysebrunt, kommes det sidste fishsauce på sammen med de ristede sesamfrø (gem lidt til anretningen).

Lad ”saucen” koge ind, til den igen har konsistens som tynd sirup.

40 min.
Anretning

Som vist på billedet drysset med det sidste sesam og med forårsløg.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kimchi krydderiblanding indeholder:

  • Paprikaflager
  • Hvidløgspulver
  • gochugaru, koreansk chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?