0
Korma med svinenakke og stegte, krydrede ris.

Korma med svinenakke og stegte, krydrede ris.

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Korma: Brun kødstykkerne godt af i olie i en god stor stegegryde. Sørg for at brune godt af på alle sider, og brun indtil det er lækkert og gyldent. Krydr med salt og sort peber samt kormapasten (brug 2/3 nu). Rist igennem et minut, uden at det branker. Tilsæt kokosmælk, det skal lige knapt dække kødet – mangler der lidt kan der tilsættes lidt vand. Bring det hele i kog under omrøring. Hak peanuts fint, og tilsæt det til retten. Reducer varmen til lav, og dæk gryden med et låg - lad det simre indtil kødet er mørt (ca. 30-40 min.). Fjern fra varmen, smag til med salt og peber og lidt sukker.

Stegte ris (kan med fordel koges i god tid – og gerne dagen før!): Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 min.. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med 1 tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet koger røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 min. til alt vandet er optaget i risene. Sluk, og lad risene hvile under låg i 10 min. – slå dem løse med en gaffel.

Steg i en gryde/pande fint skårede blomkål, hvidløg, peberfrugt og gulerødder i lidt olie, krydr med resten af kormakrydderierne samt salt og peber – tilsæt de kogte ris, og steg dem med et par minutter. Tilsæt til sidst rosiner, og vend rundt.

Anretning: Som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?