0
Kotelet af glad gris med hummus, harissa og stegte røde spidskål

Kotelet af glad gris med hummus, harissa og stegte røde spidskål

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og mellemøsten.

Fremgangsmåde

  1. Riv den gule skal af citronen og kom den i en skål, gem til senere.
  2. Pres citronsaften ud i en anden skål.
  3. Kom kikærterne i en sigte, og skyl dem i lidt koldt vand.
  4. Blend de skyllede kikærter med rå hvidløg efter smag, hummuskrydderi (brug 2/3 her), citronsaft og tahin samt generøse mængder af din bedste og mest velsmagende olivenolie. Smag til med salt, og tilfør gradvist lidt vand, indtil du har en passende konsistens på din hummus. Den skal holde sin egen form, uden at være hverken flydende eller for bastant.
  5. Smag på hummussen, og tilføj evt. mere citronsaft, hvidløg eller salt efter smag.
  6. Vend koteletterne med det sidste hummuskrydderi og lidt salt lad dem trække 5 minutter.
  7. Del kålen i kvarte – og fjerne evt de yderste blade.
  8. Steg koteletten i lidt neutral olie, på en god pande ved hård varme (se evt. video) i 2-3 minutter på hver side.
  9. Tag koteletterne af og lad dem trække tildækket mens du steger kålen.
  10. Steg kål på panden hvor du stegte koteletterne – først ved hård varme til du har opnået god karamelisering på begge skæreflader.
  11. Kom lidt frisk smør på panden sammen med revet citronskal og harissakrydderiet – skru ned på jævn varme og drypsteg kålen i 2-3 minutter – krydr med salt og peber
Anretning

Som vist og pynt med koriander – server harissa smørret til efter smag og behag!

Hummuskrydderi indeholder: 75% spidskommen, 10% sort peber, 10% sød paprika, 5% chili.

Harissakrydderi indeholder: 20% kommen, 20% spidskommen, 20% korianderfrø, 10% tørret mynte, 10% sød paprika, 5% chili, 5% allehånde, 5% fennikelfrø, 5% grøn kardemomme

Bonusinfo

Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.

Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte. 

Bonusinfo

Hummuskrydderi indeholder: 75% spidskommen, 10% sort peber, 10% sød paprika, 5% chili.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?