Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Rist mandlerne gyldne på en tør pande. Hak dem groft, og drys med fint salt.
Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt lidt salt. Lad couscoussen trække tildækket med film i 5 min. Hæld eventuelt overskydende vand fra ved at komme couscoussen i en sigte. Rør i couscoussen med en ske, og når den er afkølet let, smuldres den fra hinanden med fingrene, mens du tilfører rogan josh (gem lidt til kødet).
Tilsæt generøse mængder af din bedste olivenolie samt saften og lidt fintrevet skal fra citronen (kun det gule). Vend til sidst de ristede mandler og tørrede tranebær i. Smag til med salt og peber. Lad couscoussen trække ved stuetemperatur et kvarters tid.
Tag koteletterne (se video ovenover) ud af køleskabet og ud af posen 10 min., før de skal steges. Krydr dem med salt, peber og det sidste rogan josh. Steg dem på en godt varm pande i lidt neutral olie i 2-4 min. på hver side. Lige før de er færdige, tilsættes små klatter smør. Lad koteletterne stege videre i et par minutter, mens du drypper med smørret fra panden med en ske. Tag koteletterne af panden, og dæk dem med stanniol, så de holder sig varme. Lad dem trække i 2-3 min, før du serverer dem. Panden og fedtstoffet genanvendes til stegning af salaten.
Skær 2-3 mm af hjertesalatens stok, halvér salaten på langs, og skyl den grundigt i koldt vand. Dræn vandet fra. Kom salaten på panden, hvor du stegte koteletterne, med skærefladen nedad. Steg ved medium til høj varme sammen med finthakket hvidløg, indtil de begynder at brune, Vend salaten og krydr det hele med salt og masser af frisk knust sort peber. Server straks.
Som vist på billedet. Klip brøndkarse og drys over sammen med lidt revet citronskal.
Denne blanding er en kraftig og aromatisk karryblanding. Rogan Josh er også navnet på en aromatisk persisk lammeret, der er en signaturopskrift fra Kashmir-regionen.
Rogan betyder ’klart smør’ eller ’fedt’ på persisk, og Josh betyder ’varme, stærk, kogende eller passioneret’. Rogan Josh betyder således tilberedt i olie ved stærk varme.
Paprika, hvidløg, ingefær, gurkemeje, spidskommen, kanel, koriander, kardemomme, sort peber, nelliker, muskatnød, laurbærblade, chili, havsalt.
Kundekommentarer ()