0
Kotelet af gris med rogan josh, stegt salat og mandel-tranebær couscous

Kotelet af gris med rogan josh, stegt salat og mandel-tranebær couscous

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
mandler2
1 min.
Ristede mandler:

Rist mandlerne gyldne på en tør pande - hak dem groft og drys med fint salt.

couscousmandler2Rogan Josh
5 min.
Couscous:

Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme – hæld kogende vand over, så det netop dækker og tilsæt lidt salt. Lad couscoussen trække tildækket med film i 5 min Hæld eventuelt overskydende vand fra ved at komme couscoussen i en sigte. Rør i det med en ske, og når det er afkølet let, smuldres couscoussen fra hinanden med fingrene, mens du tilfører rogan josh (gem lidt til kødet).

Tilsæt generøse mængder af din bedste olivenolie samt saften og lidt af den gule skal fra citronen (skyllet og fintrevet!). Vend til sidst de ristede mandler og tørrede tranebær i – og smag til med salt og peber. Lad couscoussen trække ved stuetemperatur et kvarters tid.

Rogan Joshkotelet af gris
20 min.
Kød:

Tag koteletterne (se video ovenover) ud af køleskabet og ud af posen 10 minutter, før de skal steges. Krydr dem med salt, peber og det sidste rogan josh. Steg dem på en godt varm pande i lidt neutral olie i ca. 2-4 min på hver side. Lige før de er færdige, tilsættes små klatter smør. Lad koteletterne stege videre i et par minutter, mens du drypper med smørret fra panden med en ske. Tag koteletterne af panden og dæk dem med staniol, så de holder sig varme. Lad dem trække i 2-3 min, før du serverer dem. Panden og fedtstoffet genanvendes til stegning af salaten.

hvidløghjertesalat
30 min.
Karamelliseret salat med hvidløg:

Skær 2-3 mm af hjertesalatens stok, halvér salaten på langs og skyl grundigt i koldt vand – dræn vandet fra. Kom salaten på panden, hvor du stegte koteletterne, med skærefladen nedad. Steg ved medium til høj varme sammen med finthakket hvidløg, indtil de begynder at brune – vend og og krydr det hele med salt og masser af frisk knust sort peber - server straks!

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet – klip karse og drys over sammen med lidt revet citronskal.

Bonusinfo

Denne blanding er en kraftig og aromatisk karryblanding. Rogan Josh er også navnet på en aromatisk persisk lammeret, der er en signaturopskrift fra Kashmir-regionen.

Rogan betyder ’klart smør’ eller ’fedt’ på persisk, og Josh betyder ’varme, stærk, kogende eller passioneret’. Rogan Josh betyder således tilberedt i olie ved stærk varme. 

Rogan Josh indeholder:

Paprika, hvidløg, ingefær, gurkemeje, spidskommen, kanel, koriander, kardemomme, sort peber, nelliker, muskatnød, laurbærblade, chili, havsalt. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?