0
Kotelet i tikka karry med pak choy og søde kartofler
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

 

jasminris
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

 

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

 

 

søde kartoflerpeanutspak choy
5 min.
Grønt

Skræl de søde kartofler, og skyl pak choy grundigt. Skær kartoflerne i tern på ca. 2x2 cm, og snit pak choy i strimler.

Vend kartoflerne med en smule olie, salt og friskkværnet peber, og bag dem i ovnen i ca. 20 min., til de er møre.

Hak peanuts groft med en kniv.

tikka curry pastekokosmælklimekotelet af gris
10 min.
Kotelet

Skær kotelet i tern på ca. 2x2 cm.

Find en stor pande eller wok frem, tilsæt en smule olie, og steg ternene ved høj varme i 1-2 min., så de tager lidt farve.

Tilsæt de strimlede pak choy, og steg yderligere 1-2 min. Tilsæt dernæst karrypaste og kokosmælk, og bring det hele i kog. 

Når kokosmælken koger, smager du til med salt, evt. soya og masser af limesaft.

Bemærk - du kan selv styre mængden af karrypaste, men sørg nu for, at der kommer høj smag på.

30 min.
Anretning

Anret ris og søde kartofler i bunden af en dyb tallerken, kom "curryen" henover, og slut af med et drys peanuts.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
1267 kcal
Fedt:
79,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
28,4 g
Kulhydrat:
90,2 g
heraf sukkerarter:
5,3 g
Kostfibre:
8,5 g
Protein:
47,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?