0
Kotelet med bagte beder, quinoa og svampesauce
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødbeder
1 min.
Bag bederne

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skræl bederne, og skær dem i grove både. Vend dem med lidt olivenolie og salt, og bag dem møre i ovnen i ca. 25 min.

quinoa
5 min.
Quinoa

Kom quinoa i en kasserolle, og dæk rigeligt med vand. Tilsæt et skud salt, kog i ca. 15 min., og lad dem derefter hvile i vandet i ca. 5 min.

svampe sovskotelet
10 min.
Steg koteletter

Varm en stor pande op, og tilsæt en smule olivenolie. Brun koteletterne 2 min. på hver side, og læg dem derefter op i et ildfast fad. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.

Hæld svampesaucen over kødet, og bag ca. 10-15 min. i ovnen.

løvstikkeskalotteløg
20 min.
Snit grønt

Hak løvstikke (både blade og stilke) og skalotteløg fint.

25 min.
Anretning

Vend de bagte beder med skalotteløg, løvstikke, fintrevet citronskal og lidt citronsaft.

Anret bederne på en tallerken med kød, sovs og drænede quinoa.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
606 kcal
Fedt:
41,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,9 g
Kulhydrat:
25,9 g
heraf sukkerarter:
18,2 g
Kostfibre:
4,4 g
Protein:
30,2 g