Start med at tage alle ingredienser til retten ud af køleskabet, så du kan danne dig et overblik. Tænd herefter ovnen på 220 grader. Fjern rod og top på porrerne og vask dem grundigt. Gnid dem ind i lidt olivenolie og bag dem i ovnen i en bradepande, til de er helt møre - ca. 25 min.
Vask kartoflerne grundigt - eller skræl dem hvis nødvendigt. Kog dem herefter stille og roligt i letsaltet vand til de lige nøjagtig er møre - ca. 10 min.
Vask agurken og halver den på langs. Skær den i tynde skiver og kom dem op i en skål.
Skyl dilden hvis nødvendigt og hak den groft igennem med en skarp kniv. Både stilke og blade. Vend dilden op i agurkerne.
Varm en pande op ved mellem varme med en smule olie. Krydr koteletten grundigt med salt og friskkværnet peber. Steg den først 3-4 min på den ene side og derefter 3-4 min på den anden side.
Tag porrerne ud af ovnen. Skær dem igennem på langs og fjern det yderste lag. Tag det møre porrekød og skær det igennem et par gange med en kniv. Vend det op i agurkerne og tilsæt også fintrevet skal og saft fra citronen. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Til sidst vender du store klatter af gedeost i - uden at røre det helt sammen.
Bemærk, hvis du laver mad til 1-2 kuverter, så skal du kun bruge ca. halvdelen af osten. Smag dig frem.
Anret kartoflerne på en tallerken og kom agurke/porresalaten henover. Læg koteletten på siden.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()