0
Kotelet med bagte porrer, kartofler og frisk gedeost
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
porrer
1 min.
Porrer

Start med at tage alle ingredienser til retten ud af køleskabet, så du kan danne dig et overblik. Tænd herefter ovnen på 220 grader. Fjern rod og top på porrerne og vask dem grundigt. Gnid dem ind i lidt olivenolie og bag dem i ovnen i en bradepande, til de er helt møre - ca. 25 min.

kartofler
4 min.
Kartofler

Vask kartoflerne grundigt - eller skræl dem hvis nødvendigt. Kog dem herefter stille og roligt i letsaltet vand til de lige nøjagtig er møre - ca. 10 min.

dildagurk
10 min.
Agurk

Vask agurken og halver den på langs. Skær den i tynde skiver og kom dem op i en skål. 

Skyl dilden hvis nødvendigt og hak den groft igennem med en skarp kniv. Både stilke og blade. Vend dilden op i agurkerne.

kotelet af gris
20 min.
Kotelet

Varm en pande op ved mellem varme med en smule olie. Krydr koteletten grundigt med salt og friskkværnet peber. Steg den først 3-4 min på den ene side og derefter 3-4 min på den anden side.

frisk gedeostporrercitron
25 min.
Porrer

Tag porrerne ud af ovnen. Skær dem igennem på langs og fjern det yderste lag. Tag det møre porrekød og skær det igennem et par gange med en kniv. Vend det op i agurkerne og tilsæt også fintrevet skal og saft fra citronen. Krydr med salt og friskkværnet peber. 

Til sidst vender du store klatter af gedeost i - uden at røre det helt sammen.

Bemærk, hvis du laver mad til 1-2 kuverter, så skal du kun bruge ca. halvdelen af osten. Smag dig frem.

30 min.
Anretning

Anret kartoflerne på en tallerken og kom agurke/porresalaten henover. Læg koteletten på siden. 

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?