0
Kotelet med boghvedenudler, champignons, broccoli og goma dressing

Kotelet med boghvedenudler, champignons, broccoli og goma dressing

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Asiatisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

sesamfrøristet sesamolietamari/soya
1 min.
Goma dressing:

Rist sesamfrø i en 175 grader varm ovn i 12-15 min., til de er gyldne. Alternativt kan frøene ristes på en pande, til de popper. Knus dem derefter i en morter. Mal, til de fleste frø er helt knust. Bland med 1-2 spsk. sukker (gerne rørsukker), lidt lys eddike, tamari og evt. lidt god mayonnaise. (Kan udelades). Lad gerne dressingen trække lidt, så sukkeret opløses. Smag til med sesamolie, salt og peber.

nudler, boghvederistet sesamolie
5 min.
Nudler:

Kog nudlerne i rigeligt, godt saltet vand i 3-4 min. Kom nudlerne i et dørslag, og vend dem med lidt sesamolie i en skål. Hold nudlerne lune.

kotelet af grishvidløg
10 min.
Kotelet:

Pil og hak hvidløg fint. Krydr koteletterne på begge sider med lidt salt og peber. Kom lidt neutral olie på en varm pande (gerne en støbejernspande), og steg koteletterne derpå. Lad dem få en god karamellisering, før du vender dem, og steger dem på den anden side. Idet du vender, tilsætter du lidt hakket hvidløg (brug det halve her) til panden sammen med en lille klat frisk smør. Lad smørret bruse op, mens du steger koteletterne færdige. Det tager 2-3 min. på hver side. Sæt koteletterne til side, og hold dem varme, mens du steger svampe og broccoli.

champignonsbroccoliskalotteløghvidløgnudler, boghvede
20 min.
Svampe og broccoli:

Rens svampene, og skær dem i tynde skiver. Del broccoli i så små og fine buketter du kan. Jo mindre jo bedre. Pil og finthak skalotteløg. Rist svampene på panden, hvor du stegte koteletterne. Når svampene er gyldne, krydres de med salt, peber og det sidste hakkede hvidløg. Tilsæt hakket skalotteløg og broccoli som ristes med i 2 min. Krydr igen med salt og peber. Vend det hele sammen med de kogte nudler og goma dressingen, og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning:

Skær kødet ud i mindre, mundrette stykker, og anret dem oven på den lune nudelsalat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?