0
Kotelet med grov salat af rosenkål, jordskokker og kikærter

Kotelet med grov salat af rosenkål, jordskokker og kikærter

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jordskokkerrosenkål
1 min.
Grønt

Skyl kålene, fjern evt. grimme blade, og skær dem i kvarte.

Skrub jordskokkerne, fjern evt. urenheder, og skær dem i små tern.

citronrosenkål
10 min.
Kål

Varm en stor pande op ved høj varme, og tilsæt en smule olivenolie. Steg kålene hårdt og kort i 2-3 min. Steg gerne over to gange, hvis du laver mad til 3-4 kuverter.

Krydr med lidt salt, og kom kålen op i en stor skål.

Rengør panden, og sæt den over varmen igen. Halvér citronen, og steg den mørk og gylden på skærefladen.

kikærterjordskokkerrucolaBøllingsø ostcitron
15 min.
Salat

Vend kål, drænede kikærter, rucola og rå jordskokker sammen i en skål. Riv osten ned i, og smag til med masser af saft fra den stegte citron og lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber.

kotelet
20 min.
Kotelet

Rengør panden fra før, sæt den over varmen igen med lidt olivenolie, og steg koteletterne i 3-4 min., til de har taget godt med farve.

30 min.
Anretning

Anret koteletten på en tallerken med salaten på siden. Slut gerne af med et par dråber olivenolie over retten.

Bonusinfo

Bøllingsø er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne fantastiske faste ost. De fire økologiske landmænd Mads, Gert, Niels og Bjarne gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav.  Osten er en emmentalertype med de karakteristiske store huller og den søde nøddeagtige smag. Den er modnet cirka 8 uger. Osten færdigmodnes på Grand fromages affinageri. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?