Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl græskarret grundigt og skær det i store både - du behøver ikke at skrælle det. Vend dem med lidt olivenolie og salt.
Skær tomaterne i halve og drys med krydderiblanding og salt. Bag hver for sig på en bageplade. Græskar ca. 25 min og tomater ca. 20 min.
Hak skalotteløget super fint med en skarp kniv. Skær spinaten i grove strimler.
Varm en stor pande op ved høj varme. Steg koteletten ca. 3-4 min på hver side og krydr med salt og friskkværnet sort peber.
Tag koteletten af panden. Kom de bagte tomater og skalotteløg op i panden og skru ned på laveste blus. Vend lidt rundt og smag til med salt, lidt sukker og lidt eddike, så tomaterne bliver sur/søde. Sluk for panden og vend spinaten sammen med.
Anret kotelet og bagt græskar på en tallerken sammen med tomatsalsaen. Slut af med at plukke osten over retten.
Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.
Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte.
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Kundekommentarer ()