0
Kotelet med hummus, harissa og stegte endive

Kotelet med hummus, harissa og stegte endive

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og mellemøsten.

Fremgangsmåde

citron
Citron:

Riv den gule skal af citronen og kom den i en skål, gem til senere. Pres citronsaften ud i en anden skål.

kikærterhummus krydderiblandingtahinhvidløg
Hummus:

Kom kikærterne i en sigte, og skyl dem i lidt koldt vand. Blend de skyllede kikærter med rå hvidløg efter smag, hummuskrydderi (brug 2/3 her), citronsaft og tahin samt generøse mængder af din bedste og mest velsmagende olivenolie. Smag til med salt, og tilfør gradvist lidt vand, indtil du har en passende konsistens på din hummus. Den skal holde sin egen form, uden at være hverken flydende eller for bastant. Smag på hummussen, og tilføj evt. mere citronsaft, hvidløg eller salt efter smag.

kotelet af grisendiveharissa
Kotelet & endive:

Vend koteletterne med det sidste hummus krydderi og lidt salt lad dem trække 5 minutter. Del endive i halve – og fjern evt de yderste blade. Steg koteletter (se video ovenover)ne i lidt neutral olie, på en god pande ved hård varme. Steg dem også 2-3 minutter på den anden side. Tag kødet af og lad dem trække tildækket mens du steger endive. Steg endive på panden hvor du stegte kødet – først ved hård varme til du har opnået god karamelisering på skærefladen Kom lidt frisk smør på panden sammen med revet citronskal og harissa (pas på den er HOT!) – skru ned på jævn varme og dryp steg endive i 2-3 minutter – krydr med salt og peber.

koriander
Anretning:

Som vist og drys med plukket og skyllet koriander – server harissa smørret til efter smag og behag!

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Bonusinfo

Hummuskrydderi indeholder: 75% spidskommen, 10% sort peber, 10% sød paprika, 5% chili.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?