0
Kotelet med kartofler og salat med grillede gulerødder og mormordressing

Kotelet med kartofler og salat med grillede gulerødder og mormordressing

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Kom kartoflerne i en gryde med vand, så det dækker, og et skud salt. Kog ca. 5-7 min., til kartoflerne er møre.

skalotteløgcitronfløde 38% (piskefløde)dild
3 min.
Lav mormordressing

Kom fløde op i en skål, sammen med lidt salt, godt med groftkværnet sort peber og masser af citronsaft. Smag til så fløden bliver godt syrlig, og pisk let sammen med en gaffel.

Hak skalotteløgene super fint med en skarp kniv, og vend dem sammen med fløden.

Pluk dilden ud i blade, og snit stilkene fint med en kniv. Bland stilkene i fløden.

gulerøddericeberg
10 min.
Tilbered gulerødderne

Skær gulerødderne i halve på langs. Vend dem med lidt olie, bred dem ud på en bageplade, og krydr med lidt salt. Bag dem højt i ovnen ca. 10-15 min., til de er møre, og har taget godt med farve.

Skær salaten i tynde både.

kotelet
20 min.
Steg koteleten

Varm en stor pande op ved høj varme, og tilsæt lidt olie. Steg koteletten ca. 3-4 min på hver side. Krydr med lidt salt.

30 min.
Anretning

Anret kartofler, kød, salat og gulerødder på en tallerken. Kom mormordressing over gulerødder og salat, og drys med dildblade.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?