0
Kotelet med ovnkartofler, røget urtecreme og squash
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartoflerhvidløg
1 min.
Kartofler

Start med at tænde din ovn på 220 grader. 

Skrub kartoflerne grundigt, vend dem med en god olivenolie, salt og friskkværnet peber. Kom dem i et stort ildfast fad, så de har god plads, og læg også hvidløgsfedene ved. Bag det hele i 25-30 minutter, til kartoflerne har taget godt med farve og er blevet møre.

Mangler kartoflerne farve, kan du altid tænde for grillen sidst i tilberedningen.

kotelet af gris
5 min.
Kotelet

Tag kødet ud af køleskabet, dup det tørt med et stykke køkkenrulle, og krydr det grundigt med salt og friskkværnet peber. Læg det til side til senere - ikke på køl.

Fynsk Rygeost  - fra Gundestrup Mejeridildlille squashbasilikum
8 min.
Squash

Vask squash, og skær den i store tern. 

Kom rygeosten op i en skål. Hvis du laver mad til 2, skal du kun bruge ca. halvdelen. Rør rygeosten lidt mere lind ved at tilsætte en smule vand eller mælk. Vask urterne, hvis det er nødvendigt. Pluk bladene af dilden, og hak stilkene fint med en kniv. Skær basilikum i mindre stykker, og bland dildblade, -stilke og basilikum sammen med rygeostcremen. Gem en lille smule urter til anretning. Smag til med lidt salt.

kotelet af gris
20 min.
Kotelet

Varm en pande godt op, og tilsæt lidt olie. Steg koteletterne, først ca. 3 min. på den ene side og derefter 3 min. på den anden. Tilsæt evt. en lille klat smør, når du vender koteletten.

30 min.
Anretning

Vend squashternene sammen med urtecremen, og anret dem på en tallerken sammen med koteletten og kartoflerne på siden. Husk at drysse de sidste urter over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?