0
Kotelet med perlebygsalat og grydestegte løg
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlebyg
1 min.
Kog perlebyggen

Kom perlebyggen i en kasserolle, og dæk dem med vand. Tilsæt lidt salt, og kog ca. 15 min., til de er møre.

løgza'atar
3 min.
Steg løgene

Skræl løgene og halvér dem. Læg dem med skærefladen nedad i en eller to gryder. Det er vigtigt, at de alle ligger på bunden af gryden, og ikke oveni hinanden. Tilsæt et godt skud olivenolie, salt og groftkværnet sort peber. Kom vand i gryden, så løgene er halvt dækkede. Læg låg på gryden, og lad dem simre stille og roligt i 4-5 min. Fjern så låget, og lad vandet koge væk, så løgene begynder at stege. Lad dem tage godt med farve, uden at røre ved dem, og sluk så for gryden. Drys med krydderblandingen, og lad dem trække til servering.

skalotteløgagurkbredbladet persille
10 min.
Ordn det grønne

Hak skalotteløget super fint med en skarp kniv. Skær agurken i små tern.

Hak persillen fint, både stilke og blade.

kotelet af gris
20 min.
Steg koteletten

Varm en stor pande op ved høj varme. Krydr koteletten med salt og groftkværnet sort peber. Steg koteletten ca. 3-4 min. på hver side i en smule olivenolie.

citron
25 min.
Færdiggør perlebygsalaten

Dræn perlebyggen, og kom den op i en skål sammen med agurk, skalotteløg og persille. Vend det hele rundt med lidt olivenolie, masser af fintrevet citronskal og -saft. Smag til med salt.

30 min.
Anretning

Anret perlebygsalat og stegte løg på en tallerken sammen med koteletten.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?