Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom perlebyggen i en kasserolle, og dæk dem med vand. Tilsæt lidt salt, og kog ca. 15 min., til de er møre.
Skræl løgene og halvér dem. Læg dem med skærefladen nedad i en eller to gryder. Det er vigtigt, at de alle ligger på bunden af gryden, og ikke oveni hinanden. Tilsæt et godt skud olivenolie, salt og groftkværnet sort peber. Kom vand i gryden, så løgene er halvt dækkede. Læg låg på gryden, og lad dem simre stille og roligt i 4-5 min. Fjern så låget, og lad vandet koge væk, så løgene begynder at stege. Lad dem tage godt med farve, uden at røre ved dem, og sluk så for gryden. Drys med krydderblandingen, og lad dem trække til servering.
Hak skalotteløget super fint med en skarp kniv. Skær agurken i små tern.
Hak persillen fint, både stilke og blade.
Varm en stor pande op ved høj varme. Krydr koteletten med salt og groftkværnet sort peber. Steg koteletten ca. 3-4 min. på hver side i en smule olivenolie.
Dræn perlebyggen, og kom den op i en skål sammen med agurk, skalotteløg og persille. Vend det hele rundt med lidt olivenolie, masser af fintrevet citronskal og -saft. Smag til med salt.
Anret perlebygsalat og stegte løg på en tallerken sammen med koteletten.
Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Kundekommentarer ()