0
Kotelet med stegt salat, linser og feta
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grønne linser fra Puy
1 min.
Linser

Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg, til de er møre - ca. 15 min.

hjertesalatagurk
5 min.
Grønt

Skær salaten ud i kvarte, sørg for at du deler det i lige store stykker, så der er stok på alle stykkerne. Skyl salaten og agurken. 

Hvis du har grillen fremme, kan både agurk, salat og kotelet med fint resultat steges herpå. Ellers finder du en stor pande frem og tilsætter et par dråber olivenolie. Varm den op ved højeste varme og steg salaten kort på skærefladen. Blot til en har taget lidt farve, men beholder noget sprødhed. Ca. 2-3 min.

Halvér agurken på langs og skær nogle store klodser. Steg også dem på panden - også ca. 2-3 min.

za'atarfetacitronbredbladet persille
15 min.
Persille

Pluk persillen ud i blade og snit stilkene fint med en skarp kniv. Kom både blade og stilke op i en skål sammen med den stegte salat og agurk. 

Tilsæt godt med fintrevet citronskal, citronsaft, krydderblandingen og brud af fetaosten.

Vend det hele rundt og smag til med salt og friskkværnet peber.

kotelet af gris
25 min.
Kotelet

Tør panden fra før af med et stykke køkkenrulle. Varm den op ved middelhøj varme og tilsæt en smule olivenolie. Krydr koteletterne grundigt og steg dem ca. 3-4 min på hver side. Krydr med salt og peber.

30 min.
Anretning

Smag linserne til med salt og peber - og evt et par dråber olivenolie. Anret dem på en tallerken med koteleten ovenpå.

Kom den lune salat på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?