Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg, til de er møre - ca. 15 min.
Skær salaten ud i kvarte, sørg for at du deler det i lige store stykker, så der er stok på alle stykkerne. Skyl salaten og agurken.
Hvis du har grillen fremme, kan både agurk, salat og kotelet med fint resultat steges herpå. Ellers finder du en stor pande frem og tilsætter et par dråber olivenolie. Varm den op ved højeste varme og steg salaten kort på skærefladen. Blot til en har taget lidt farve, men beholder noget sprødhed. Ca. 2-3 min.
Halvér agurken på langs og skær nogle store klodser. Steg også dem på panden - også ca. 2-3 min.
Pluk persillen ud i blade og snit stilkene fint med en skarp kniv. Kom både blade og stilke op i en skål sammen med den stegte salat og agurk.
Tilsæt godt med fintrevet citronskal, citronsaft, krydderblandingen og brud af fetaosten.
Vend det hele rundt og smag til med salt og friskkværnet peber.
Tør panden fra før af med et stykke køkkenrulle. Varm den op ved middelhøj varme og tilsæt en smule olivenolie. Krydr koteletterne grundigt og steg dem ca. 3-4 min på hver side. Krydr med salt og peber.
Smag linserne til med salt og peber - og evt et par dråber olivenolie. Anret dem på en tallerken med koteleten ovenpå.
Kom den lune salat på siden.
Velbekomme!
Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Kundekommentarer ()